Ανατροπή σκηνικού στο Χρηματιστήριο

Πλήρης αναστροφή κλίματος καταγράφηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς αν και αρχικά ο γενικός δείκτης βρέθηκε να έχει απώλειες μέχρι και 3,3%, λόγω της αποτυχίας του Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία για τη Ελλάδα, τελικά κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο.

Ο γενικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 830,27 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,10%, με τον τραπεζικό δείκτη ειδικά να κλείνει στις 282,68 μονάδες, με άνοδο 2,22%, αν και νωρίτερα είχε φτάσει ακόμα και στο -8,25%. Ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες ήταν ο όγκος συναλλαγών,

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής και το Eurogroup των ερχόμενων ημερών, σε αναμονή μίας οριστικής απόφασης για την Ελλάδα.

Θετικό είναι το πρόσημο και στις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματαγορές, καθώς οι θετικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων εξουδετέρωσαν την αρνητική επίδραση του Eurogroup. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει οριακή άνοδο 0,01%, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 0,11%, ενώ κέρδη 0,36% παρουσιάζει ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones να καταγράφει κέρδη 0,19%.