Με έντονες διακυμάνσεις η συνεδρίαση στη Γουολ Στριτ

Έντονες διακυμάνσεις είχε σήμερα η συνεδρίαση στη Γουολ Στριτ, με τους επενδυτές να αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και τις αρνητικές προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, λόγω των επικείμενων περικοπών στα έξοδα και των αυξήσεων στη φορολογία, που ίσως οδηγήσουν την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση.

Λίγο πριν το κλείσιμο, ο δείκτης Dow Jones παρουσιάζει κέρδη 0,23% και διαμορφώνεται στις 12.841,01 μονάδες, ενώ κέρδη παρουσιάζει και ο δείκτης S&P 500, που διαμορφώνεται στις 1.2382,10 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,33%. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η άνοδος για τον NASDAQ, που βρίσκεται στις 2.912,58 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,59%.

Κέρδη άνω του 14% κατέγραψε η κινηματογραφική εταιρεία Lions Gate Entertainment, που ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα χάρη στις πωλήσεις DVD της ταινίας “The Hunger Games”, ενώ αντίθετα ξεπέρασε το 30% η πτώση της μετοχής της εταιρείας Groupon, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του 2012, που ήταν πολύ κατώτερες του αναμενομένου.