Χρηματιστήριο: Κλίμα ευφορίας έφεραν οι ανακοινώσεις του Ντράγκι

Στο γενικότερο κλίμα ευφορίας που επικρατούσε σήμερα στις διεθνείς χρηματαγορές, λόγω της ιστορικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας στην Ευρωζώνη, “πάτησε” το Χρηματιστήριο Αθηνών, που κατέγραψε σημαντικά κέρδη, με τον τζίρο να κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Διαβάστε: Κρίσιμο πακέτο για τη βελτίωση της ρευστότητας ανακοίνωσε ο Ντράγκι

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.285,97 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,79%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 315 εκατομμύρια ευρώ.

Στις διεθνείς χρηματαγορές, εν τω μεταξύ, το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε την ώρα των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι επιδεινώθηκε σταδιακά, με αποτέλεσμα αυτήν την ώρα να επικρατούν πτωτικές τάσεις. Έτσι, στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,24%, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει οριακή πτώση 0,05% (αν και νωρίτερα είχε σπάσει για πρώτη φορά στην ιστορία το φράγμα των 10.000 μονάδων), ενώ ο CAC 40 διατηρεί την κερδοφορία του, ενισχυμένος κατά 0,80%.

Την ίδια στιγμή στη Γουολ Στριτ, και οι τρεις κύριοι δείκτες κινούνται πτωτικά, σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 0,35%.

Ανοδικά κινείται παράλληλα η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, που “γκρεμίστηκε” μία ανάσα από το 1,35 κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι, όμως αυτήν την ώρα διαμορφώνεται στο 1,3614 (+0,11%).