Άντεξε στις τραπεζικές πιέσεις το Χρηματιστήριο

Ανθεκτικό στις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν σήμερα στις τραπεζικές μετοχές, λόγω της στασιμότητας στη διαπραγμάτευση με την τρόικα αναφορικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, καθώς παρά τις έντονες απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη, που πλησίασαν το 4%, ο γενικός δείκτης υποχώρησε μόνο οριακά.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.319,03 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,04%, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 114 εκατ. ευρώ.

Έντονα ανοδικά κινείται εν τω μεταξύ το ευρώ, που ισχυροποιείται έναντι των περισσοτέρων άλλων νομισμάτων, μετά την εκτίμηση του Μάριο Ντράγκι ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπει ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα επιταχυνθεί. Έτσι, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώνεται πλέον σε υψηλό δύο μηνών,στο 1,3844 (+0,81%).

Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,24%, ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,50% και ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί οριακά κατά 0,07%, ενώ στη Γουολ Στριτ και οι τρεις δείκτες κινούνται ανοδικά, σε ποσοστό όχι άνω του 0,50%.