Η Vivartia πάει… Αμερική

Το ενδιαφέρον της Vivartia για να αποκτήσει παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στο κομμάτι του γιαουρτιού και των γαλακτοκομικών προϊόντων, έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Αρτινός.

Ο κ. Αρτινός δε θέλησε να αποκαλύψει εάν η ελληνική επιχείρηση σχεδιάζει τη δημιουργία μονάδας παραγωγής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ή την παρουσία της εκεί μέσω εξαγωγών, μίλησε όμως για έντονο ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εστίασης Goody's-Everest, Θανάσης Παπανικολάου, παρουσίασε τη νέα πρόταση της εταιρείας για το franchise, η οποία απευθύνεται όπως είπε σε νέους και οικογένειες με όρεξη για δουλειά και περιλαμβάνει μηδενικό entry fee και μειωμένα royalties 2% τον πρώτο χρόνο και 4% το δεύτερο, όταν ο μέσος όρος της αγοράς είναι 6-8%.

Ο στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργηθούν τουλάχιστον 30 καινούργια καταστήματα Goody's, Everest και La Pasteria σε όλη την Ελλάδα, για να δημιουργηθούν από 300 ως 500 θέσεις εργασίας μέσα στο 2014.

Τα καταστήματα εστίασης του ομίλου Vivartia στο εξωτερικό θα φτάσουν τα 22 μέχρι το τέλος της χρονιάς, από 18 που είναι σήμερα, και τα 32 μέχρι το τέλος του 2014, 14 δηλαδή καινούργια καταστήματα Goody's, Flocafe και Everest θα ανοίξουν στη Λευκορωσία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και τη Λιβύη, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον και από ξένους και από άλλες χώρες για τα ελληνικά σήματα εστίασης της εταιρείας.