Κομισιόν: Πολύ καλό νέο η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

"Πολύ καλό νέο και ενθαρρυντικό σημάδι για την ίδια τη χώρα και για την Ευρώπη" χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σαντάλ Χιούγκ την επιστροφή της Ελλάδας.

"Η σημερινή πετυχημένη έκδοση αποτελεί πρώτο αλλά ξεκάθαρο βήμα στην αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές. Στο πλαίσιο της γενικής βελτίωσης στις αγορές κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, αποτελεί μία σημαντική ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία ξεκινά να ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, και αντικατοπτρίζει τις θετικές συνέπειες απ' τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε όταν ζήτησε χρηματοδοτική βοήθεια την άνοιξη του 2010. Ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει χώρος για κομπασμό" τονίζεται σε προσχέδιο ανακοίνωσης.

Όπως αναφέρει: "Για να επιτευχθεί μία διατηρήσιμη πρόσβαση στις αγορές και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού, είναι κρίσιμο να συνεχιστεί η διασφάλιση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί αλλά και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το πρόγραμμα προσαρμογής και  με τις οποίες θα τονωθεί η ανάπτυξη".