Πρόσληψη 250 ατόμων στον ΕΛΓΟ Δήμητρα

Στην πρόσληψη 250 ατόμων συνολικά και συγκεκριμένα εκατό ερευνητών και 150 μεταδιδακτορικών επιστημόνων προχωράει ο Οργανισμός ΕΛΓΟ Δήμητρα, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, "η έρευνα στον τομέα της γεωργίας, αφορά και στη συλλογή, επεξεργασία και αρχειοθέτηση πληροφοριών που οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα χρήσιμο στην παραγωγική διαδικασία, για παράδειγμα πιστοποίηση και καταγραφή των τυριών, μελέτη βοσκοτόπων κ.ά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το παραγόμενο αποτέλεσμα πρέπει να οδηγεί στην αειφορία και τη βιωσιμότητα της γεωργίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και γι’ αυτό στα διαχειριστικά σχέδια πρέπει να προβλέπονται κανόνες αειφορίας για τη διαχείριση βοσκοτόπων και την παραγωγή ζωοτροφών".

Ο υπουργός επιβεβαίωσε τις συγκεκριμένες προσλήψεις, λέγοντας ότι "είμαστε το μοναδικό Υπουργείο που μέσα στη δύσκολη αυτή συγκυρία προχωρούμε σε προσλήψεις και αυτό το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε στη χώρα μας".