Site βάζει στο βιογραφικό σας επαγγελματική εμπειρία…με το αζημίωτο

Η ανεργία είναι αυξημένη, η εργασιακή ανασφάλεια ακόμα μεγαλύτερη, ενώ και όσοι έχουν κάποια απασχόληση αναζητούν πάντα κάτι καλύτερο.

Αυτό ήταν μάλλον το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία του διαδικτυακού τόπου www.CareerExcuse.com, στον οποίο προσφέρεται ανύπαρκτη επαγγελματική εμπειρία-με υπαρκτότατη ωστόσο αμοιβή! Η πρότερη εργασιακή εμπειρία συνιστά πολύ συχνά πολύτιμο σύμμαχο στην αναζήτηση δουλειάς για όσους τη διαθέτουν αλλά και μεγάλο ανασχετικό παράγοντα για όσους δεν τη διαθέτουν.

Έτσι, με κάτι λιγότερο από 170 ευρώ, η συγκεκριμένη υπηρεσία αναλαμβάνει να…δημιουργήσει από το μηδέν το εργασιακό σας παρελθόν, ή να το εμπλουτίσει επί το εντυπωσιακότερον!

Ονόματα εταιρειών, οι διαδικτυακοί τόποι τους, ακόμα και ονοματεπώνυμα και στοιχεία επικοινωνίας των πρώην "εργοδοτών" διατίθενται-οι διοργανωτές έχουν προβλέψει μέχρι και την εμφάνιση της ανύπαρκτης εταιρείας στην εφαρμογή Google Maps! Η εταιρεία εδρεύει στις ΗΠΑ αλλά απευθύνεται σε (υποψήφιους) εργαζόμενους στην Αυστραλία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο ίδιο πνεύμα, προσφέρει και καλές συστάσεις από πρώην ιδιοκτήτες σπιτιών, τις οποίες μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ώστε να νοικιάσει ευκολότερα σπίτι. Η ιδέα ξεκίνησε το 2009 αλλά με την κρίση εξαπλώθηκε τάχιστα, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες τέτοιου τύπου είναι πραγματικά μεγάλη. Μάλιστα, το εν λόγω site, θέτει ως πολιτική του το να μην αναφέρει ποτέ ως πρώην εργοδότες πραγματικές εταιρείες, για ευνόητους λόγους.