Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις 27.948 θέσεις του ΟΑΕΔ

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, το οποίο προσφέρει 27.948 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε ανέργους.

Οι θέσεις αφορούν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Πιο αναλυτικά σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) προσφέρονται 9.484 θέσεις, στους αποφοίτους των ΑΤΕΙ (ΤΕ) 9.331, στους αποφοίτους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) 8.689 και τέλος οι θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης ανέρχονται σε 444.

Εδώ μπορείτε να συμπληρώνετε την ηλεκτρονική αίτηση

Οι τελευταίες διευκρινίσεις για τις αιτήσεις από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ προσφέρει θέσεις εργασίας σε πάρα πολλές ειδικότητες όπως για παράδειγμα γεωπόνοι, αρχιτέκτονες, τοπογράφοι, μαθηματικοί, φιλόλογοι. Τη μερίδα του λέοντος την έχουν οι θέσεις διοικητικών καθηκόντων. Στην κατηγορία ΠΕ για την ειδικότητα Διοικητικού προσφέρονται 1.987 θέσεις, στην ειδικότητα οικονομικού οι θέσεις φθάνουν τις 1.761 ενώ σε αυτήν του Διοικητικού – Οικονομικού οι θέσεις ανέρχονται σε 574. Αρκετές είναι και οι θέσεις στους κοινωνιολόγους καθώς φθάνουν τις 874.

Στηn κατηγορία ΔΕ, οι θέσεις που αφορούν τους διοικητικούς υπαλλήλους ανέρχονται σε 4.604 ενώ στην κατηγορία ΤΕ οι θέσεις διοικητικού ανέρχονται σε 1.401 ενώ αρκετές είναι και οι θέσεις των κοινωνικών λειτουργών και των βρεφονηπιοκόμων αφού ανέρχονται σε 1283 και 874 αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το μοναδικό οδηγό με 28 ερωτήσεις και απαντήσεις.