Γιάννης Απέργης: «Πλέον νιώθω Έλληνας και όποιος το αμφισβητήσει κάνει λάθος»

Γιάννης Απέργης: «Πλέον νιώθω Έλληνας και όποιος το αμφισβητήσει κάνει λάθος»

Ο ηθοποιός υπογράμμισε ότι τον «ανησύχησε» η αντιμετώπιση που είχε από γιατρούς και αστυνομικούς μετά από τροχαίο, όταν διαπίστωσαν ποιος είναι

Στο πώς ήρθαν με την οικογένειά του από το Αργυρόκαστρο και το πως εδραιώθηκε στη Ελλάδα, στη συμμετοχή του στη σειρά «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» και τον προγραμματισμό των καναλιών καιγια το τροχαίο που είχε με τη μηχανή και τη μικρή περιπέτεια που πέρασε, μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» ο Γιάννης Απέργης.

«Τα θυμάμαι όλα. Έχω ωραία μνήμη. Ήρθαμε από το Αργυρόκαστρο στην Αθήνα. Υπάρχουν παιδιά που έρχονται από άλλες χώρες ή μαθαίνουν τώρα ελληνικά, οπότε είναι καλό να ακούνε κάποια πράγματα. Εγώ ήθελα να γυρίσω πίσω 5 χρονών. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τον παππού» είπε ο Γιάννης Απέργης, ο οποίος αναφέρθηκε στην καλύτερη ανάμνηση που έχει με τον παππού του.

«Η μάνα μου, μου έχει κάνει πλύση εγκεφάλου σε όλα. Όχι η μάνα που κρατά τον γιο μακριά και τον κάνει μαμάκια. Μου έχει κάνει πλύση εγκεφάλου, για το πως πρέπει να συμπεριφέρομαι στις γυναίκες και στην κοινωνία. Τώρα πλέον νιώθω και είμαι Έλληνας και όποιος το αμφισβητήσει, θα κάνει λάθος, γιατί σκέφτομαι ελληνικά. Είμαι πολύ περήφανος για την καταγωγή μου, γιατί αν την απαρνηθώ, απαρνιέμαι τον παππούλη μου, τη γιαγιάκα μου και την ιστορία τους. Κανένας δεν πρέπει να απαρνηθεί την ιστορία του» ανέφερε ο ηθοποιός.

Αναφερόμενος στην καριέρα του, είπε ότι «τα γυρίσματα για τη σειρά "Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα" έχουν τελειώσει. Τελείωσαν όλα. Βλέπουμε τώρα, αν το κανάλι θέλει δεύτερη σεζόν, αλλά αυτά με τα προγράμματα που κάνουν τα κανάλια, εμένα δεν μου αρέσουν. Να "κλειδώσουμε" κάπου ρε παιδί μου, να φτιάξουμε τον κόσμο μας», είπε ο Γιάννης Απέργης και στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος: «Όπως είχε γίνει με το "Αυτή η νύχτα μένει". Ξεκινήσαμε με 23%, μετά μας πήγαιναν δεξιά-αριστερά, δεξιά-αριστερά κάθε εβδομάδα. Δεν ήξερε ο κόσμος πού να το δει και μετά ο κόσμος βαριέται. Θα μπει να το δει στο web». Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου χαμογέλασε και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Κι εγώ στο web το έχω δει, για να είμαι ειλικρινής. Καταλαβαίνεις ότι άλλα είναι αυτά που απασχολούν εκείνους, άλλα απασχολούν εσένα, είναι μια σύγκρουση…».

Αναφερόμενος στο τροχαίο που είχε, είπε: «Κατέβαινα στη Μιχαλακοπούλου μετά από μία φωτογράφιση για ένα περιοδικό με την Κατερίνα Γερονικολού -καθώς έφευγα να δω τα παιδιά μου- και βγήκε ένας παρκαδόρος κάθετα. Μπήκε στη μισή λωρίδα που υπήρχε στην άκρη και βγήκε πολύ άγαρμπα. Μετά κατάλαβα, ότι ο άνθρωπος δεν ήξερε να οδηγεί. Φοβήθηκε κι ήρθε στο νοσοκομείο. Τελευταία στιγμή πάτησα φρένο κι η μηχανή πλάγιασε στο αμάξι» είπε ο Γιάννης Απέργης.

«Φορούσα μπότα και μου έκανε σάντουιτς το πόδι. Η μπότα μου έσωσε το πόδι, παίζει ρόλο να φοράς σωστά ρούχα. Πιο πολύ με πονά το χτύπημα, παρά τα ράμματα. Έκανα σάλτο στον αέρα και χτύπησα και τον ώμο. Είχε σταματήσει το σκίσιμο λίγο πριν τους τένοντες» δήλωσε ο ηθοποιός. Κατέληξε δε λέγοντας, ότι «με ανησύχησε που και στο νοσοκομείο και την τροχαία είδαν ποιος είμαι, γιατί μου πήρε κάποιος το τηλέφωνο. Υπήρχε μία άλλη αντιμετώπιση, που σε ανησυχεί λίγο. Στο νοσοκομείο με πήγαιναν οι ίδιοι οι γιατροί. Μακάρι να το κάνουν και σε άλλους. Δεν το λέω για κακό» κατέληξε.