Ο Γκάρι Όλντμαν επιστρέφει στη σκηνή του York Theatre Royal με το «Krapp’s Last Tape»

Ο Γκάρι Όλντμαν επιστρέφει στη σκηνή του York Theatre Royal με το «Krapp’s Last Tape»

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Απριλίου

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Γκάρι Όλντμαν (Gary Oldman) επιστρέφει στο θέατρο, από το οποίο ξεκίνησε η καριέρα του, μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες για να πρωταγωνιστήσει στο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Krapp's Last Tape».

Το έργο του διάσημου Ιρλανδού συγγραφέα ακολουθεί έναν άνδρα ονόματι Κραπ ο οποίος, κάθε χρόνο στα γενέθλιά του, ηχογραφεί μια νέα κασέτα φέρνοντας στη μνήμη του τον χρόνο που πέρασε.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Απριλίου του 2025 και θα ολοκληρωθούν στις 17 του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με το Variety, o ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του από το ιστορικό θέατρο York Theatre Royal το 1979 με ένα έργο του Ben Travers και παρέμεινε μέχρι το 1987.

«Όταν ο Γκάρι μας επισκέφθηκε στις αρχές του χρόνου, ήταν συναρπαστικό να τον ακούμε να διηγείται ιστορίες από την περίοδο που έκανε το ντεμπούτο του στην σκηνή του York Theatre Royal» ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του θεάτρου, Paul Crewes.

«Σε αυτό το πλαίσιο, όταν αρχίσαμε να ψάχνουμε έργα συνειδητοποιήσαμε ότι το 'Krapp's Last Tape' ήταν το τέλειο πρότζεκτ. Είμαι πολύ χαρούμενος που το κοινό θα έχει αυτή τη μοναδική ευκαιρία να δει τον Γκάρι Όλντμαν να επιστρέφει στη σκηνή μας σε αυτή την ολοκαίνουργια παραγωγή».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, αυτή τη στιγμή ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός για την ταινία του 2017 «Darkest Hour», βρίσκεται στα γυρίσματα της έκτης σεζόν της κατασκοπευτικής σειράς του Apple TV+ «Slow Horses». Για τον ρόλο του στη σειρά ως Τζάκσον Λαμπ ο Γκάρι Όλντμαν κέρδισε υποψηφιότητα για Emmy.