Ελεονώρα Μελέτη: «Αφήνω πίσω χρήματα, δεν πάω να βγάλω περισσότερα στην Ευρωβουλή»

Ελεονώρα Μελέτη: «Αφήνω πίσω χρήματα, δεν πάω να βγάλω περισσότερα στην Ευρωβουλή»

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην παραπληροφόρηση που υπάρχει γύρω από τις οικονομικές απολαβές της

Εν μέσω θέρους έδωσε τη νέα της συνέντευξη η Ελεονώρα Μελέτη στο περιοδικό «ΟΚ!» αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα, μεταξύ πολλών άλλων, η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στον νέο της ρόλο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο καθώς την παραπληροφόρηση που υπάρχει γύρω από τις οικονομικές απολαβές.

Ειδικότερα, η Ελεονώρα Μελέτη δήλωσε αρχικά πως «η δημοκρατία δίνει σε όλους το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ο ψηφοφόρος έχει την ευθύνη να ξέρει ποιον ψηφίζει. Όλοι οι ψηφοφόροι πρέπει να καταλάβουμε – γιατί κι εγώ ψηφοφόρος είμαι – ότι εμείς έχουν την εξουσία, δεν την έχει κανένας πολιτικός, κανένα πρόσωπο, κανένας θεσμός. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας να συμμετέχουμε στις εκλογές. Πως θα κατηγορήσω έναν άνθρωπο που εκλέχτηκε; Ο κόσμος τον ψήφισε».

Μα βλέπεις ότι όλη η κουβέντα γίνεται γύρω από τα χρήματα που παίρνουν οι ευρωβουλευτές.

Εδώ υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Ας ψάξει ο κόσμος στο Διαδίκτυο να δει πως αμείβεται ένας ευρωβουλευτής, γιατί υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση γύρω από το θέμα.

Ειδικά στη δική σου περίπτωση, που η τηλεοπτική σου μετοχή είναι υψηλή. Εννοώ ότι δεν μπορεί να πει κάποιος ότι το έκανες για τα χρήματα.

Από την προεκλογική μου εκστρατεία έλεγα ότι το κίνητρο μου δεν είναι το οικονομικό, γιατί από αυτή την ιστορία οικονομικά δεν θα αναβαθμιστώ. Δεν ήταν ψέμα. Εσύ που είσαι χρόνια στον χώρο μπορείς να μάθεις εύκολα αν βγαίνω οικονομικά ωφελημένη ή όχι. Ως μια παρουσιάστρια πρώτης γραμμής, με καθημερινή εκπομπή σε μεγάλο κανάλι και με τις εμπορικές συμφωνίες που είχα, καταλαβαίνεις αν είμαι εκεί για τα χρήματα. Εγώ αφήνω πίσω χρήματα, δεν πάω να βγάλω περισσότερα. Αυτό βέβαια για μένα δεν είναι κακό, δεν έχω τα χρήματα ως πρωταρχικό κριτήριο στις επιλογές μου.