Γιάννης Ζουγανέλης: «Πάει ο παράδεισός μου, εδώ που ερχόταν η Ελεωνόρα και ήταν το ησυχαστήριό μας»

Γιάννης Ζουγανέλης: «Πάει ο παράδεισός μου, εδώ που ερχόταν η Ελεωνόρα και ήταν το ησυχαστήριό μας»

«Ήταν ένα υπέροχο ησυχαστήριο μέσα στο πράσινο και τώρα βλέπεις μόνο μαυρίλα κι αποκαΐδια»

Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι που είχε ο Γιάννης Ζουγανέλης στον Βαρνάβα από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής. Ο δημοφιλής ηθοποιός άνοιξε την καρδιά του στην εφημερίδα «On Time» και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει από την απόλυτη καταστροφή.

«Είμαι σοκαρισμένος. Ήταν μια ωραία μονοκατοικία με κήπο "πνιγμένη" στα δέντρα. Κάηκε ολοσχερώς από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, αλλά το έμαθα χθες γιατί δεν είχε προσβασιμότητα. Πάει ο παράδεισός μου, εδώ που ερχόταν η Ελεωνόρα και ήταν το ησυχαστήριό μας» είπε αρχικά ο Γιάννης Ζουγανέλης και συνέχισε:

«Τα πάντα είχα μέσα. Ένα οργανωμένο σπίτι που το έφτιαξα με κόπους μιας ζωής. Είχε μέσα και μουσικά όργανα, οικογενειακές φωτογραφίες, όλα πράγματα αγαπημένα που έγινα στάχτη. Είχα κι έναν πίνακα μεγάλης οικονομικής και συναισθηματικής αξίας, έργο του Φώτη Κόντογλου, που τον είχα αφήσει εδώ γιατί πίστευα ότι ήταν προστατευμένο. Έγινε κι αυτό στάχτη μαζί με όλα τα άλλα.

Ήταν ένα υπέροχο ησυχαστήριο μέσα στο πράσινο και τώρα βλέπεις μόνο μαυρίλα κι αποκαΐδια. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως δεν στενοχωριέμαι για τη δική μου απώλεια, αλλά αισθάνομαι λύπη για τις απώλειες ανθρώπων που έχουν παλέψει άλλοι από το υστέρημά τους κι άλλοι από το περίσσευμά τους να κάνουν κάτι και το είδαν να καταστρέφεται σε μια στιγμή. Στενοχωριέμαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο ελληνικός λαός γιατί αυτοί που είναι στην εξουσία δεν τον προστάτευσαν ποτέ. Και αυτό που δεν μπορώ να συγχωρήσω είναι πώς άφησαν τη φωτιά να μπει στον αστικό ιστό. Είναι ντροπή. Δεν το βλέπω προσωπικά. Πονάω για όλους που έχασαν τα σπίτια τους. Θλίβομαι. Είμαι σοκαρισμένος.»

Η καταστροφή ήταν ολοσχερής. Το μόνο που διασώθηκε ήταν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το οποίο ο Γιάννης Ζουγανέλης διατηρούσε εντός του οικοπέδου του έντεκα στρεμμάτων στη μνήμη του πατέρα του, Νικολάου. Ο ηθοποιός και η οικογένειά του επισκέπτονταν αρκετά συχνά το συγκεκριμένο σπίτι.