Απόστολος Γκλέτσος για το «ψάρι»: «Ήταν μια πατρική και ιερή δήλωση, δεν είχα καμία ανάγκη»

Απόστολος Γκλέτσος για το «ψάρι»: «Ήταν μια πατρική και ιερή δήλωση, δεν είχα καμία ανάγκη»

«Η ελληνική κοινωνία δεν έχει προχωρήσει καθόλου»

Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα Αργά» ήταν ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο ηθοποιός μίλησε στην Αθηναϊδα Νέγκα και για την περιβόητη δήλωσή του για το «ψάρι που ψήνεται και από τις δύο πλευρές».

«Ήμουν δήμαρχος τότε και μάθαινα διάφορα. Στη Στυλίδα η δήλωσή μου αυτή πέρασε με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν μια πατρική και ιερή δήλωση, γιατί κάποιοι "δημοσιογράφοι" χαμογελούσαν και πίστευαν ότι εγώ είχα κάποια ανάγκη… Τι ανάγκη να έχω εγώ; Μόνος μου το είπα, δεν με ρώτησε κανένας.

 

Ήταν μια πατρική και ιερή δήλωση και το έκανα γι’ αυτά τα παιδιά. Και έρχεται τώρα, το 2024, προχθές, να γρονθοκοπείται ένα 15χρονο πλάσμα… Ας το σταματήσουμε εκεί. Ήταν πατρική και ιερή δήλωση, δεν είχα καμία απολύτως ανάγκη», είπε αρχικά ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ο Απόστολος Γκλέτσος πρόσθεσε: «Η ελληνική κοινωνία δεν έχει προχωρήσει καθόλου».

«Ήμουν αριστερός από την κοιλιά της μάνας μου»

Η συζήτηση ξεκίνησε με την πολιτική και τις αριστερές του πεποιθήσεις καθώς είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ήμουν αριστερός από την κοιλιά της μάνας μου. Με την τοπική αυτοδιοίκηση κάτι μπορείς να κάνεις για τον διπλανό σου. Με την κεντρική πολιτική μπορείς να κάνεις λιγότερα. Η ιστορία έδειξε ότι κάποιοι διάσημοι μπορούν να κουνήσουν κάποια πράγματα προς όφελος του συνόλου. Με ψηφίζουν γιατί δεν λέω μεγάλες κουβέντες. Όταν πήγα στη Στυλίδα, είπα ότι "δεν έχετε αγροτικούς δρόμους. Τα δύο νερά υπόσχομαι ότι τον πρώτο χρόνο θα τα κάνω τρία και μετά τέσσερα". Και το έκανα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

«Ήμουν τυχερός. Στάθηκε ο λαός δίπλα μου, στάθηκε όλη η Ελλάδα δίπλα μου. Διακυβεύονταν άλλα. Βοήθησε η φήμη μου γιατί ήμουν αυτός που τον ήξερε όλη η Ελλάδα που έγινε μπαρούτι. Έχω φοβηθεί πολλές φορές για τη ζωή μου. Δαγκώνω τη γλώσσα μου και προχωράω για να μην πω τι άλλο. Πολλές φορές έβλεπα ότι ξεπερνάω κάποια όρια. Εγώ δεν ήξερα ποιος είναι ο εχθρός. Δεν ήξερα ποιος δίνει διαταγές» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Απόστολος Γκλέτσος.

 

«Ένα παράπονο τα κάνει όλα και γίνεσαι Γκλέτσος. Βλέπεις το γεροντάκι, την αδικία την κοινωνική και μια ευθύνη. Αυτά τα δύο σου μπαίνουν στην ψυχή και εκεί που είσαι ένα μίζερο ανθρωπάκι, κάνεις κουράγιο. Γεννήθηκα κακομοίρης. Δεν ήμουν το παιδί που τσακώνεται στην αλάνα. Στην αλάνα μεγάλωσα αλλά τσαμπουκοποιήθηκα κοινωνικά. Ποτέ δεν ήμουν νταής. Ήμουν το πιο αγαπητό παιδί της παρέας, γιατί ήμουν φίλος. Κρατάς το μυστικό, είσαι δίπλα στον άλλον. Δεν ήμουν ο πρώτος που θα κάνει τσαμπουκά» δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος.

«Φουλ αριστερός και φουλ στρατόκ@υλος» σχολίασε βλέποντας τη φωτογραφία του ως στρατιώτης στους αλεξιπτωτιστές.

 

Ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε και για τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως «άλλα είπε και αυτός και στη μέση του καιρού μάς τα άλλαξε άρδην. Μας παρουσιάστηκε αριστερό παιδί και τελικά έγινε δεξιό παιδί με τον λόγο του στον ΣΕΒ και άλλα».

«Η δική μου η άποψη είναι ότι ο εχθρός του δυστυχισμένου λαού είναι ο Μητσοτάκης. Θα κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία, θα πάμε στα όργανα του κόμματος και στη βάση αν χρειαστεί και εκεί θα το λύσουμε. Πιστεύω ότι κάτι καινούργιο θα ανατείλει» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Απόστολος Γκλέτσος σχολίασε «το ότι ήμουν κάποτε στο κόμμα δεν σημαίνει ότι του δίνω λευκή επιταγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάποια πράγματα και τομές στην κοινωνική πολιτική. Ποιος του είπε του ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει τόσα λεφτά για να τα βρει η επόμενη κυβέρνηση και να συγκεντρώσει 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στο 17%; Ήταν τεράστια τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ με συγκλονιστικότερο το "θα σκίσω τα μνημόνια" και τελικά να φέρνει ένα τέτοιο» και τόνισε: «Είμαι υπέρ του να μην λες πράγματα τα οποία δεν μπορείς να κάνεις».

 

«50-50 πάει» είπε ο Απόστολος Γκλέτσος σχετικά με το αν έχει φάει «χυλόπιτα» από γυναίκα.

«Μου αρέσει η μοναχικότητα. Ο ζωντανός οργανισμός πρέπει να κινείται για να μην αρρωσταίνει, για να υπάρχει μια ανανέωση. Σαφέστατα είμαι πολυγαμικό άτομο. Είναι μπερδεμένα τα πράγματα. Και ποια γυναίκα δεν είναι πολυγαμική; Σαφέστατα και μου την έχουν "κάνει". Παρατηρώ άλλους και βλέπω και τις ερωτευμένες…» αποκάλυψε ο ηθοποιός για την προσωπική του ζωή.

 

«Περιπέτειες υγείας πάρα πολλές από τα 34 μου. Το μια χαρά είναι σχετικό. Ειδικά όταν έχεις προβλήματα καρδιάς που είναι το βασικό όργανο και παίρνεις 4-5 χάπια την ημέρα και πρέπει να σε βλέπει ο γιατρός κάθε 6 μήνες… Εξοικειώνεσαι με τον θάνατο πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Κάνεις κάποιες συζητήσεις με τον πάνω. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει, βάλε κι εσύ λίγο πλάτη!» είπε για την υγεία του.

 

«Καταχρησούλες έκανα, σοβαρές όχι δεν με έπαιρνε. Όχι ναρκωτικά. Κατάχρηση είναι να πιεις και να πάρεις τη μηχανή να κάνεις σούζες. Έκανα, μέσα στην Πατησίων. Είναι χειρότερο από το να πάρεις ναρκωτικά. Δεν είχε γεννηθεί η κόρη μου όταν τα έκανα αυτά» αποκάλυψε ο Απόστολος Γκλέτσος.

«Αν είχα παράπονο θα ήμουν αχάριστος. Δεν την προκάλεσα την τύχη μου. Κάτι γίνεται κάθε φορά και την σκαπουλάρω. Ίσως ένας παρονομαστής, να είσαι καλός άνθρωπος κι ας ακουστεί εγωιστικό, να μην σκέφτεσαι το κακό κανενός και να βάζεις και πλατούλα. Μου βγαίνει. Γεννιόμαστε καλοί» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Μιλώντας για την πίστη, ο Απόστολος Γκλετσος ανέφερε: «Οι παπάδες είναι ένα επικερδέστατο επάγγελμα. Υπάρχουν άγιοι άνθρωποι και λαμόγια. Και η Εκκλησία πρέπει να υπάρχει, είναι ένας μπούσουλας, είναι το χειρόφρενο σε ένα αυτοκίνητο».

 

Αποκάλυψε επίσης ότι «μου πρότειναν να πάω στην Ευρωβουλή και είπα όχι γιατί δεν μιλάω καλά αγγλικά, τι να πάω να κάνω; Να μου μιλάνε και εγώ να λέω «γιες, αρ γιου σουρ;», δεν γίνεται έτσι, αν δεν πάει κορδέλα η γλώσσα το λόμπινγκ δεν γίνεται γιατί όλα διαμορφώνονται εκεί. Αν μίλαγα φαρσί θα πήγαινα».

«Δεν έχω φιλοδοξία ντε και καλά αλλά θα ήθελα να είμαι μέσα στη ζωή. Τι είναι αυτό; Δεν ξέρω. Τόσο ξέρουν τόσο κάνουν αυτοί που ψηφίζουν τους γνωστούς. Είναι λάθος για τα κόμματα που βάζουν γνωστούς γιατί δεν γίνεται δουλειά. Είμαι υπέρ της λίστας για την Ευρωβουλή» πρόσθεσε.

 

Δεν έκρυψε ότι θα ήθελε ένα υπουργείο. «Ένα συγκεκριμένο υπουργειάκι θα το ήθελα. Το "Εθνικής Άμυνας". Εκεί αγαπώ και με αγαπάνε πολλοί, να είσαι σίγουρη» είπε και εξήγησε ότι οι στρατιωτικοί δεν αμείβονται επαρκώς διότι τα λεφτά πάνε στις μίζες. «Δεν γίνεται να κρίνουν τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων άνθρωποι που δεν έχουν πάει καν στρατό! Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείς να κριθεί μέσα από το στράτευμα».

 

Μιλώντας για την καλλιτεχνική του πορεία, απάντησε στο πότε κατάλαβε ότι τα κατάφερε. «Την πρώτη 5ετία – 7ετία και είχα παρουσία θεατρική μόνιμη και τηλεοπτική χωρίς να έχω χάσει ούτε ώρα, αμέσως μετά τη σχολή, λέω ότι "μάλλον αυτό είναι που θα κάνω, αυτή είναι η δουλειά μου". Είμαι πιο πολύ της παρέας, της συμμετοχής. Δεν θα ξεχάσω τους "Μπαμπάδες με ρούμι". Έβλεπα Φασουλή και Ρώπα να παίζουν και πέρναγα τόσο καλά. Έλεγα να πάω στο θέατρο να τους βλέπω να διασκεδάσω. Κάποιοι ηθοποιοί ψωνίζονται με τον ρόλο. Εγώ θέλω να είμαι σε καλές παραστάσεις, σε καλές δουλειές, καλή ώρα τώρα με τη "Γη της ελιάς". Είναι ωραίο το χειροκρότημα, κακά τα ψέματα. Είναι επιβράβευση. Ακούω και λένε διάφοροι για πολλά λεφτά. Ποτέ δεν πήραμε πολλά λεφτά στην Ελλαδίτσα. Εκτός αν δεν τα πήρα εγώ. Σε μας η φορολογία είναι τεράστια, έφευγε το 51%» είπε.

«Με τους ίδιους έχω κάνει άλλα δυο σίριαλ. Τα αγαπώ πολύ αυτά τα παιδιά και κάνουν καλές δουλειές, ξέρουν τη δουλειά, επενδύουν. Αν δεις τι μηχανήματα έχουν. Θα συνεχίσω και του χρόνου» είπε για τη «Γη της ελιάς», όπου πρωταγωνιστεί, τον Αντρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου.

«Είμαι symbol ειλικρίνειας. Δεν θα γράψω βιογραφία, τα βλέπω και γελάω!» ανέφερε στο τέλος της συνέντευξης απαντώντας για το αν είναι sex symbol.