Δημήτρης Παπανώτας: «Μου φέρθηκαν ανέντιμα, δεν το περίμενα από ένα χώρο που το θεωρούσα σπίτι μου»

Δημήτρης Παπανώτας: «Μου φέρθηκαν ανέντιμα, δεν το περίμενα από ένα χώρο που το θεωρούσα σπίτι μου»

Ο δημοσιογράφος μίλησε για τα επαγγελματικά του, τη ζωή του, την ενασχόλησή του με την πολιτική και εξέφρασε την πικρία του για την αντιμετώπισή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Καλεσμένος στο πλατό της Ελένης βρέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τα επαγγελματικά του και την ζωή του.

Για την πρώτη του δουλειά στο χώρο την Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είπε: «Όταν έχασα τον πατέρα μου, έπρεπε να δουλέψω άμεσα και τότε άνοιγε το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και μου είπε ένα φίλος από την Αθήνα "κατέβα, θα βρεις μια δουλειά εκεί και είναι καλοπληρωμένη" και κατέβηκα από την Θεσσαλονίκη». Στην ερώτηση με τι είναι συνυφασμένη στο μυαλό του η τηλεόραση του σήμερα, απάντησε: «Εγώ όταν ακόμη και στην τηλεόραση έκανα μόνο ψυχαγωγία, στο ραδιόφωνο έκανα ενημέρωση. Έτσι είχα πάντα μια επαφή με την ενημέρωση. Νομίζω, ότι τώρα είναι η εποχή μου με το "infotainment", που είναι της μόδας, γιατί είμαι κι από τα δύο».

Ο Δημήτρης Παπανώτας υπήρξε για ένα χρονικό διάστημα υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με απόφαση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, μετά την αποκάλυψη παλαιότερων δηλώσεων του σχετικά με τις κακοποιημένες γυναίκες, δεν συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Μιλώντας για την απόπειρα ανάμειξής του με την πολιτική, εξήγησε ότι ένας από τους λόγους ήταν, επειδή αντιλήφθηκε την άνοδο της Ακροδεξιάς, όχι μόνο στην Ελλάδα, άλλα και στην Ευρώπη γενικότερα.

«Θα είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε. Όταν λοιπόν το ένιωσα αυτό, είπα πως "ό,τι μπορώ να κάνω για αυτό, θα το κάνω". Κι όταν δόθηκε η ευκαιρία από τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουμε, όποιος ήθελε να αναμειχθεί και να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο, δήλωσα κι εγώ συμμετοχή. Δεν μου φέρθηκαν ωραία» είπε και πρόσθεσε: «Το φινάλε ήταν απαράδεκτο, ήταν μια συμπεριφορά μη τίμια. Μου φέρθηκαν ανέντιμα, μου έκανε εντύπωση, δεν το περίμενα από ένα χώρο που το θεωρούσα σπίτι μου».

«Δεν έχω φιλοδοξία να φανώ περισσότερο»

Αναφορικά με το τηλεοπτικό του μέλλον δήλωσε: «Είμαι πολύ χορτάτος, όμως θέλω κάποια στιγμή στην ζωή μου να έχω την πολυτέλεια να πω "τι έχουμε 10 Νοεμβρίου; τώρα θέλω να πάω στην Νορβηγία", δεν μπορώ να το κάνω τώρα. Θέλω να έχω ελεύθερο χρόνο». Δεδομένου ότι ο Δημήτρης Παπανώτας έχει πολυετή παρουσία μέσα στο χώρο της τηλεόρασης, έχει συνεργαστεί με πολλούς παρουσιαστές και σχολίασε ότι μπορεί να συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε. «Αν μου δώσει τον λόγο (ο παρουσιαστής), μπορεί και να ανεβάσει τα νούμερά του, αν δεν μου δώσει τον λόγο κάθομαι στην γωνίτσα μου. Δεν έχω φιλοδοξία να φανώ περισσότερο. Όταν μπαίνει η ματαιοδοξία εμπόδιο στην δουλειά, τον εκνευρίζεις και τον κεντρικό συνεργάτη».

«Με έβαλε η Σταματίνα να σε ρωτήσω τι θα κάνεις του χρόνου»

Στην εκπνοή της συνέντευξης ο Δημήτρης Παπανώτας είπε στην Ελένη Μενεγάκη: «Θα μου πεις τι θα κάνεις του χρόνου;» για ν ατου απαντήσει η παρουσιάστρια λέγοντας: «Βρε λυσσάξατε!». «Με έβαλε η Σταματίνα να κάνω ρεπορτάζ, μη φεύγεις» της ανταπάντησε ο Δημήτρης Παπανώτας. «Ναι, αλλά εγώ άκουσα τι είπες», απάντησε η Ελένη Μενεγάκη και ο Δημήτρης Παπανώτας συμπλήρωσε: «Ότι δεν θα πω».