«Πυρά» του Γιώργου Λιάγκα εναντίον του Αλέξη Κούγια: «Θα πείτε εσείς εμένα σίχαμα και θα μου κάνετε μαθήματα ηθικής;»

«Πυρά» του Γιώργου Λιάγκα εναντίον του Αλέξη Κούγια: «Θα πείτε εσείς εμένα σίχαμα και θα μου κάνετε μαθήματα ηθικής;»

«Ζήτησε από τον Κυριακού να με απολύσει»

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, προκάλεσαν οι ομοφοβικές δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη.

Στο «Πρωινό», ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος είχε δεχθεί πριν από μερικό καιρό πρωτοφανή επίθεση από τον Αλέξη Κούγια μέσω ανακοίνωσης που τον αποκαλούσε σίχαμα και ζητούσε την απόλυσή του από τον ΑΝΤ1, σχολίασε συνολικά τις αναφορές του γνωστού ποινικολόγου.

«Υπήρξε Έλληνας, επιτυχημένος πολύ, από τους καλύτερους ποινικολόγους που έχουμε, που βγήκε με ανακοίνωση και είπε ότι δεν μπορεί να μιλάει για ανδρισμό ένας άνδρας επειδή δεν γνωρίζουμε ποιος κάνει τον άνδρα και ποιος κάνει τη γυναίκα», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας και συνέχισε:

«Επιτέλους αυτός ο αντιρατσιστικός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Δεν μπορεί ο ομιλών, επειδή έκανε 3 συνεντεύξεις με τον Κασσελάκη να αποκαλείται "σίχαμα", για μένα μιλάω. με είπε σίχαμα επειδή τολμώ να πάρω συνεντεύξεις από ομοφυλόφιλους. Με αποκάλεσε σίχαμα και προέτρεψε τον ιδιοκτήτη του καναλιού, τον κ. Κυριακού να με απολύσει. Τότε δεν είδα κανένα εισαγγελέα να παρεμβαίνει».

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε στη συνέχεια: «Πρέπει να καταλάβει ο κ. Κούγιας, τον οποίο σε επιστημονικό επίπεδο τον εκτιμώ, σε προσωπικό επίπεδο καθόλου, ότι η κοινωνία, είτε θέλει είτε όχι, θα πάει μπροστά. Στα παιδιά μας θα παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία από την κοινωνία του κ. Κούγια, με μεγαλύτερη ισότητα, να βλέπουμε έναν άνθρωπο που στα δικά μας μάτια είναι διαφορετικός και να μην τον χλευάζουμε και να μην τον περνάμε… πατσαβούρες όταν περνάει από πιο ανδροπρεπείς περιοχές.

Ό,τι και να κάνει ο κος Κούγιας και οι όμοιοί του με τις απόψεις τους, η κοινωνία θα γίνει καλύτερη. Θα παίρνουμε συνεντεύξεις και από straight και από ομοφυλόφιλους, θα πηγαίνουμε διακοπές, θα τρώμε μαζί με straight και ομοφυλόφιλους γιατί δεν θα βλέπουμε σε έναν άνθρωπο τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, δεν θα βλέπουμε σε έναν άνθρωπο αν έχει ένα πόδι ένα χέρι, αν μιλάει καλά ή όχι, αν είναι χοντρός ή αδύνατος, αν είναι μαύρος ή άσπρος. Δεν θα το βλέπουμε. Εκεί θα καταλάβουμε ότι η κοινωνία μας έγινε καλύτερη.

Κι επειδή είμαστε πολλοί περισσότεροι οι λογικοί, η κοινωνία μας κ. Κούγια, για να κοιμάστε ανήσυχος τα βράδια θα γίνει καλύτερη από την κοινωνία που εσείς οραματίζεστε ως ορθή και σωστή. Θα μας πείτε και σιχάματα εσείς, θα μας κάνετε μαθήματα εσείς που δύο μήνες δεν τα λέω, τα κρατάω μέσα μου. Εσείς θα κάνετε σε μένα μάθημα ηθικής. Εσείς! Ντρέπεται και η ντροπή»!

«Όταν σταματήσει ο Κούγιας να βλέπει τον Κασσελάκη αν είναι ομοφυλόφιλος ή straight και να καταλαβαίνει ότι βλέπει μπροστά του έναν άνδρα… Εκτός αν έχει μια διαστροφή ο καθένας μπορεί να έχει στο μυαλό του μια φαντασίωση για το πώς είναι ο άλλος στο κρεβάτι, π.χ. εγώ μπορεί να βλέπω κάποιον και να λέω τι κάνει αυτός στο κρεβάτι του τώρα; Εγώ δεν έχω τέτοιες φαντασιώσεις να βλέπω έναν άνθρωπο και να με ενδιαφέρει τι κάνει στο κρεβάτι του, ποια είναι η αγαπημένη του στάση κλπ. Εμένα με ενδιαφέρει τι κάνω εγώ στο κρεβάτι μου και να περνάω εγώ καλά στο δικό μου κρεβάτι. Γιατί να μας απασχολεί πώς κάνει σεξ ένας άλλος; Μήπως δεν κάνουμε σεξ καλά εμείς;», κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.