«Μερικές φορές πρέπει να γίνεσαι κακός, αντιπαθής. Θέλει προσπάθεια, δουλειά και υπομονή, να μην κάνεις κονσομασιόν δεξιά και αριστερά»
Για την θεατρική συνύπαρξη με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στην καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Δον Κιχώτης», αλλά και τη γενικότερη στάση του απέναντι στη δουλειά μίλησε ο Γιάννης Μπέζος σε κοινή συνέντευξή του με τον συνάδελφό του στην εκπομπή «Στούντιο 4».
«Εγώ έχω μία άποψη για τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς. Στην Ελλάδα θεωρούμε τον σκηνοθέτη ως μία προαγωγή. Είναι αστεία πράγματα αυτά. Ο σκηνοθέτης είναι εφεύρημα των τελευταίων 130 χρόνων. Χωρίς τον ηθοποιό, δεν υπάρχει τίποτα, είναι το πρωτοκύτταρο και ο βασιλιάς της δουλειάς μας», δηλώνει ο Γιάννης Μπέζος. «Πρέπει όλοι να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και θάρρος. Παίζουμε με το βλέμμα στον ορίζοντα και όχι φοβισμένα. Οι θεατές φέρνουν το μεροκάματό τους για να μας δούνε, δεν είναι εναντίον μας. Γιατί υπάρχει και αυτή η μόδα τελευταία στο θέατρο. Οι θεατές έρχονται για να χαρούνε, εμείς δεν χαιρόμαστε πολλές φορές», συνέχισε ο δημοφιλής ηθοποιός.
«Το κύρος αποδεικνύεται από αυτά που κρύβεις και όχι από αυτά που δείχνεις συνήθως. Δεν το αποδεικνύεις, ούτε βρίζοντας, ούτε πετώντας καρέκλες, ούτε με το να υποτιμάς τους άλλους. Αυτά είναι λίγο πασέ και δεν νομίζω, ότι μας πήγαν και ποτέ μπροστά», υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά ο Γιάννης Μπέζος. «Την αχρηστία μας την κάνουμε ιδεολογία. Ο άλλος βγαίνει από τη σχολή και την επόμενη χρονιά σκηνοθετεί Μπέκετ. Εγώ για τον Μπέκετ θέλω τέσσερα λεξικά σε κάθε γραμμή, για να καταλάβω τι λέει, που έχω 45 χρόνια στη δουλειά. Αυτός έχει δικαίωμα να εκφραστεί κι εγώ το δικαίωμα να μην τον πάρω στα σοβαρά», επεσήμανε ακόμα ο Γιάννης Μπέζος.
Όσον αφορά την γενικότερη στάση του είπε: «Μερικές φορές πρέπει να γίνεσαι κακός, αντιπαθής. Θέλει προσπάθεια, δουλειά και υπομονή, να μην κάνεις κονσομασιόν δεξιά και αριστερά».