Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εν μέσω πυρών βρέθηκε το συνεργείο του ΣΚΑΪ στη Ναμπλούς

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εν μέσω πυρών βρέθηκε το συνεργείο του ΣΚΑΪ στη Ναμπλούς

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης και ο εικονολήπτης Σάββας Αϊδινίδης φυγαδεύτηκαν από τον Ισραηλινό στρατό

Εν μέσω πυρών βρέθηκαν στη Ναμπλούς του Ισραήλ, στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Χρήστος Νικολαϊδης και ο εικονολήπτης Σάββας Αϊδινίδης, ενώ κάλυπταν διαδήλωση υπέρ της Χαμάς.

Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε μια τεράστια κινητοποίηση, ενώ εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ, μέχρι να απομακρυνθούν με ασφάλεια. Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ξαφνικά στην οδό Αλ Κουντς επικράτησε ένταση και άρχισαν να πέφτουν πέτρες και στη συνέχεια και πυροβολισμοί. Ο Χρήστος Νικολαϊδης και ο Σάββας Αϊδινίδης εγκλωβίστηκαν και βρήκαν καταφύγιο σε παρακείμενο κτίριο.

Στη συνέχεια ο πολεμικός ανταποκριτής του ΣΚΑΪ ειδοποίησε τους Έλληνες συναδέλφους που βρίσκονται στην περιοχή και ενημερώθηκε το Ελληνικό και το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών. Έτσι, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, με τη βοήθεια Ισραηλινών στρατιωτών κατάφεραν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στο ναό Φρέατος του Ιακώβ, μέχρι να κοπάσει η ένταση. Πλέον οι δύο συνάδελφοι έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια και είναι καλά στην υγεία τους.