Έντονη κριτική σε ΣΚΑΪ, Ατζούν και ο Δούρειος Ίππος που εξοικειώνει το μεσοαστικό νοικοκυριό
Το Survivor Ελλάδα – Τουρκία έκανε πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ και έχει διχάσει τους τηλεθεατές. Οι φανατικοί του ριάλιτι επιβίωσης, στηρίζουν το πρόγραμμα και δεν χάνουν πλάνο από τον μακρινό Άγιο Δομίνικο. Απέναντι τους όμως, είναι αυτοί που όχι μόνο έχουν γυρίσει τη πλάτη στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά το κρίνουν αυστηρά και με σκληρά λόγια. Ο Νίκος Μαστοράκης είναι ένας απ’ αυτούς.
Ο δημοσιογράφος, ο οποίος μετράει ήδη 60 χρόνια επαγγελματικής πορείας, μοιράστηκε τις σκέψεις του για το Survivor Ελλάδα – Τουρκία με τους διαδικτυακούς του φίλους, μέσω δυο αναρτήσεων του στο facebook. Τα όσα έγραψε κατακεραυνώνουν το παιχνίδι.
«Προπαγανδιστικό ριάλιτι», «γίνεται η Ελλάδα ρεζίλι», «παίρνουν στη μασχάλη πραξικοπηματικά τη λέξη Ελλάδα» είναι μόνο μερικά από τα όσα τόνισε ο Νίκος Μαστοράκης στις αναρτήσεις του.
Με τίτλο: «ΕΛΛΑΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣ;» στην πρώτη του ανάρτηση αναφέρεται στην Ελλάδα και πώς γίνεται ρεζίλι μέσω του παιχνιδιού.
«Εχει δικαιωμα ο Τουρκος του Αλαφουζιστάν να χρησιμοποιει τη λεξη "Ελλαδα" στο προπαγανδιστικο του ριαλιτι; Οταν αθλητες, καλλιτεχνες, επιστημονες, στρατιωτικοι, πολιτικοι εκπροσωπουν τη χωρα μας, το κανουν με την εγκριση του κρατους και συμφωνα με το Συνταγμα, η το "Ελλαδα" ειναι στην αλογιστη χρηση του καθε λαθρεμπορου οπλων, ναρκεμπορου, πορνοπαραγωγου, διακινητη; Δηλαδης, μαγκες, παιρνω το "Ελλαδα" και φευγω, κανω τη βρωμικη δουλεια μου, γινεται η Ελλαδα ρεζιλι και μετα λεμε "χασαμε μαγκες, χασαμε;"
Στην περιπτωση του ριαλιτι, βλεπουμε καθε τοσο τη λεξη "Ελλαδα" να εκπροσωπειται απο ενα τσουρμο-αχταρμα δηθεν "διασημων" εκτης επιλογης και αγνωστων μισθοφορων που για το εβδομαδιαιο επιδομα του Τουρκου, παιρνουν στη μασχαλη πραξικοπηματικα τη λεξη "Ελλαδα" και τη ρεζιλευουν, χωρις κανεις να εχει εξουσιοδοτησει τον Τουρκο, τον Αλαφουζο, τον Σκάϊ και το τσουρμο των απλυτων να μας εκπροσωπησει σαν λαο και σαν χωρα. Αν κανω λαθος και ολα αυτα ανηκουν στη σφαιρα της αρρωστημενης φαντασιας μου, να μου το πειτε με στοιχεια. Και αν ειναι νομιμο, ειναι και ηθικο; Λεω τωρα...» έγραψε ο Νίκος Μαστοράκης.
Στην δεύτερη του ανάρτηση, με τίτλο «MYΡΙΣΕ ΑΝΤΡΙΛΑ» τονίζει πως το Survivor Ελλάδα – Τουρκία είναι το μέσο για εξοικειωθεί το τηλεοπτικό κοινό με την ιδέας μιας πιο στενής συνύπαρξης της Ελλάδας με την γείτονα χώρα.
«Επανηλθε στον Σκάϊ ο α λα Τουρκα πολιτισμος του Ατσουν. Καλοσχεδιασμενη, προγραμματισμενη διεισδυση για προπλυση αφελων εγκεφαλων και λιγο λαδι στη φωτια που αναβει ο δικτατωρ Ερντο στην περιοχη μας.
Το Survivor ειναι ο Δουρειος Ιππος που εξοικειωνει το μεσοαστικο νοικυριο στην ιδεα μιας πιο στενης συνυπαρξης με το γειτονικο βαρβαρο πολεμοχαρες εθνος. Αυτη η χρονια (Phase III) του σχεδιου, αντιπαραθετει την ελληνικη αντρίλα εναντιον της τουρκικής για να αναψουν λιγο τα αιματα της τηλεθεασης που περυσι ηταν ψόφια.
Μεσω στερησης στοιχειωδους υγιεινης και το idrotila feeling των ομαδων, μια θα νικανε οι Ελληνες, μια οι Τουρκοι. Φανατισμενα τρολακια θα κατακλυζουν με χολη τα αντικοινωνικα δικτυα. Θα χασκει το στομα καθε λιγουρη (και λιγούρισας) με τα μπουτακια και τα βυζακια και τα μουσκουλα, καθε αγράμματη παπαριά θα γινεται σλογκαν και τα καθημερινα τριωρα, κατω απο τα κιβδηλα περι φιλιας των λαων, θα κρυβουν τα προπαγανδιστικα σχεδια της ΜΙΤ. Κι αν ολα αυτα σας ακουγονται σαν ευφανταστη συνομωσιολογία, αναρωτηθειτε: Σε μια ευφλεκτη εποχη που οι Τουρκοι ανοιχτα και προστυχα προκαλουν θερμα επεισοδια, ειναι φρόνιμο να εικονογραφεις καθημερινη αντιπαραθεση των δύο λαών με το προσχημα του "παιχνιδιου;" Και πότε, στην ιστορια των ριαλιτι, εγινε κατι παρομοιο, π.χ. Βενεζουελα-Κολομβια, Ισραηλ-Παλαιστινη, Βορεια-Νότια Κορέα;
Αν το πολεμικο concept πετυχει και ο υπερπατριωτης Σκάϊ τα 'κονομησει, αντε με το καλο, του χρονου Μακεδονια εναντιον Μακεδονιας και Κυπρος-Κατεχομενα. Brilliant?» έγραψε στην ανάρτηση του ο Νίκος Μαστοράκης.