Πως να εξοντώσετε τους πιο δύσκολους λεκέδες!

Κόκκινο κρασί, μελάνι, makeup, σάλτσα... Από όποιο "ατύχημα" κι αν προήλθε ο λεκές στο αγαπημένο σας ρούχο, εμείς θα σας πούμε με ποιον τρόπο μπορείτε να τον εξοντώσετε!

Σάλτσα: Αφήστε για περίπου μια ώρα το ρούχο να μουλιάσει σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και γλυκερίνη.

Λάδι: Ρίξτε πάνω στη λαδιά καθαρή βενζίνη και μετά από λίγα λεπτά λίγο ταλκ. Βουρτσίστε μέχρι να εξαφανιστεί τελείως ο λεκές.

Κερί: Τοποθετήστε πάνω και κάτω από το σημείο που έχει πέσει το κερί χαρτί κουζίνας και σιδερώστε το. Στη συνέχεια ακολουθήστε τη διαδικασία που αναφέραμε για τη λαδιά.

Κόκκινο κρασί: Ρίξτε αμέσως πάνω στο λεκέ δύο, τρεις κουταλιές αλάτι. Μετά από περίπου μισή ώρα, ρίξτε λίγο υγρό απορρυπαντικό και τρίψτε μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Στη συνέχεια πρέπει να πλύνετε το ρούχο με ζεστό νερό και να το ξεπλύνετε με κρύο.

Makeup: Ρίξτε υγρό απορρυπαντικό στο σημείο και τρίψτε το καλά. Στη συνέχεια αφήστε το για μισή ώρα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό.

Μελάνι: Κάτω από το σημείο που είναι ο λεκές τοποθετήστε ένα ποτήρι και ρίξτε οινόπνευμα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε την περιοχή με κρύο νερό.

Αίμα: Αφού το ξεπλύνετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, ρίξτε δύο, τρεις κουταλιές αλάτι και τρίψτε καλά μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Σκουριά: Ρίξτε λεμόνι και αλάτι πάνω στο σημείο και αφήστε το ρούχο στον ήλιο. Όταν θα δείτε το αλάτι να γίνεται κίτρινο ξεπλύνετε το ρούχο σας. Αν δεν έχει εξαφανιστεί επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Τσίχλα: Βάλτε το ρούχο σε μια νάυλον σακούλα και αφήστε το στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα. Όταν το βγάλετε, η τσίχλα θα έχει σκληρύνει κι απλά πρέπει να την τρίψετε λίγο για να φύγει.