Χειροποίητα κερια!

Τα κεριά δημιουργούν ρομαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, χαρίζουν μία ζεστή λάμψη και μας προσφέρουν χαλάρωση...Μάθετε πώς μπορείτε να τα φτιάχνετε μόνοι σας εύκολα και οικονομικά!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: παραφίνη, μελισσοκέρι σε πλάκες, φυτίλια με μεταλλική βάση τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με εκκλησιαστικά είδη ή μεγάλα χρωματοπωλεία, φυσικά χρώματα ζαχαροπλαστικής, αιθέρια έλαια, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, μία παλιά κατσαρόλα, ένα μπρίκι, λίγο σπορέλαιο και γυάλινα βαζάκια για καλούπια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την παραφίνη σε χαμηλή φωτιά. Χρησιμοποιήστε το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής για να ελέγχετε τη θερμοκρασία καθώς δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 90 βαθμούς κελσίου. Στο μπρίκι λιώστε το μελισσοκέρι και προσθέστε το στην κατσαρόλα με την παραφίνη. Ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια προσθέστε τη βαφή. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε στο μείγμα λίγες σταγόνες από τα αιθέρια έλαια και ανακατέψτε. Μπορείτε αντί για αιθέρια έλαια να χρησιμοποιήσετε κανέλα, βανίλια ή ακόμα και τσάι.

Κατόπιν, αφού αλείψετε το εσωτερικό του καλουπιού με λίγο σπορέλαιο για να μπορέσετε να αφαιρέσετε εύκολα το κερί, τοποθετήστε το φυτίλι με τη μεταλλική βάση μέσα και ρίξτε το μείγμα προσέχοντας να μη το γεμίσετε μέχρι πάνω. Το φυτίλι που περισσεύει δέστε το στη μέση ενός μολυβιού για να μην πέσει μέσα και ακουμπήστε το πάνω στο στόμιο.

Μετά από 24 ώρες αφαιρέστε το μολύβι και αναποδογυρίστε το καλούπι για να βγει το κερί. Τέλος, μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε τα χειροποίητα κεριά σας με αποξηραμένα λουλούδια και κορδέλες.