Νέες, εκλεκτές ποικιλίες καφέ

Η Τριέστη και η Νάπολη μπαίνουν αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο της Nespresso.

Οι λάτρεις του καφέ, θα έχουν πλέον την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον καφέ από δύο πόλεις άμεσα συνειφασμένες με την κουλτούρα του καφέ, μέσα από τις ετικέτες Limited Edition Trieste και Napoli.

Αξίζει ωστόσο να γνωρίζουμε και κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με την παράδοση των συγκεκριμένων πόλεων στον καφέ αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να απολαύσουμε κάθε έναν από αυτούς ιδανικά στο χώρο μας.

Στην Τριέστη ο καφές πίνεται με ή χωρίς γάλα, μικρός ή μεγάλος. Ενδεικτικός της σημαντικής θέσης που κατέχει ο καφές στην πόλη αποτελεί το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δική τους ειδική ορολογία για τον καφέ- “nero” είναι ο καφές espresso, “capo” είναι ο καφές με λίγο γάλα και “in b” αποκαλούν τον καφέ που σερβίρεται σε ποτήρι και όχι στην κλασική κούπα του καφέ.

Η πρόταση της Nespresso έχει βαθμό έντασης 9 και αποτελείται από ένα ντελικάτο χαρμάνι από κόκκους Arabica από την Νότιο Αμερική και την Ανατολική Αφρική. Η πρόσθετη δροσιστική πινελιά φρούτων αναδεικνύει μια εξαιρετική φινέτσα σε αυτό τον καφέ, ο οποίος αποκαλύπτει όλη του την ένταση όταν τον πίνετε σε ιταλικό στυλ – δηλαδή ως Ristretto (περίπου 25 ml).

Όσο για τη Νάπολη, εδώ οι κάτοικοι πίνουν τον καφέ τους μόνο με ένα τρόπο: μικρό και σκέτο, που προκαλεί ένα έντονο ξάφνιασμα των αισθήσεων, όπως και η ίδια η πόλη της Νάπολης. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τη λέξη “Caffè” για να περιγράψουν αυτό που άλλοι λάτρεις του καφέ αποκαλούν “espresso”. Η Nespresso ερμηνεύει τον καφέ “Black Gold”, ως ένα καφέ υψηλής έντασης με καβουρδιστές και αρωματικές νότες.

Η Nespresso δημιούργησε ένα χαρμάνι με βαθμό έντασης 11, με τολμηρό και συγκροτημένο χαρακτήρα χάρη σε ένα σώμα με υφή σιροπιού.Απολαύστε τον σε εκδοχή Ristretto (25 ml) και το χαρμάνι αυτό από καφέδες Arabica από την Νότιο Αμερική, Αφρική και Ασία με μία ιδέα Robusta θα σας γοητεύει με τις φίνες νότες καπνού που απελευθερώνει.Οι νότες ξύλου είναι ελαφρά διανθισμένες από άρωμα ξηρού φύλλου μαύρου τσαγιού.

Αν ωστόσο επιθυμείτε μια αυθεντικότερη γευστική εμπειρία, αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την ποικιλία Limited Edition σε ακόμα μικρότερη κούπα από Ristretto (15-20 ml), ενώ οι πραγματικοί

Για τους πραγματικούς γευσιγνώστες, η ποικιλία Limited Edition Trieste αποκαλύπτει μια διαφορετική πλευρά του χαρακτήρα του όταν τον σερβίρετε ως Cappuccino, ενώ την ποικιλία Limited Edition Napoli την απολαμβάνετε παραδοσιακά με ζάχαρη.