Χρειάζομαι έναν ευτυχισμένο σκίουρο στο σπίτι μου

Διατηρήστε καθαρό το κλουβί του σκιουρου σας για να είναι ευδιάθετος.

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Μην σας κάνει εντύπωση που το μικρό σας σκιουράκι έχει τις παραξενιές του. Δικαιούται και αυτό μια καθαρή τουαλέτα.  Έτσι και αλλιώς το όφελος είναι και δικό σας αφού αν του καθαρίζετε συχνά το κλουβί του δεν θα έχετε δυσάρεστες μυρωδιές στο σπίτι σας.

Το σημείο που χρησιμοποιούν για την υγιεινή τους είναι συνήθως συγκεκριμένο. Μόνο εάν διαπιστώσουν ότι δεν έχει καθαριστεί το μπολάκι τους ή το κουτάκι που χρησιμοποιούν,  θα δείτε το σκιουράκι σας να πηγαίνει σε άλλη γωνία του κλουβιού.

Επομένως από την στιγμή που αποφασίσατε να μοιραστείτε το σπίτι σας και την καθημερινότητα σας με έναν σκίουρο οφείλετε να του φέρεστε περιποιητικά. Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να καθαρίζετε το κλουβί του ιδιαίτερα εάν είναι μικρό σε μέγεθος. Για να πλύνετε το κλουβί θα χρειαστείτε ένα ειδικό απορρυπαντικό κατάλληλο για πτηνά και μικρά θηλαστικά οπότε καλό θα ήταν να το αγοράσετε από κατάστημα με  είδη ζώων. Ποτέ μην καθαρίσετε το κλουβί του σκίουρου με απορρυπαντικό που περιέχει  λιθανθρακόπισσα ή φαινόλες γιατί είναι τοξικά για τους σκίουρους. Επίσης μην βγάλετε όλα τα τρόφιμα από το κλουβί γιατί το σκιουράκι σας θα απογοητευτεί που θα λείπει η τροφή του.

Τα σκιουράκια έχουν ανάγκη από φροντίδα διαρκώς, έτσι λοιπόν θυμηθείτε το φθινόπωρο να βάλετε το κλουβί τους σε ένα πολύ ζεστό σημείο του σπιτιού και ταίστε τα καλά γιατί μπορεί να πέσουν σε χειμερία νάρκη ή να είναι υποτονικά. Προμηθεύστε τα με τροφές που θα είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φιστίκια, φουντούκια, αμύγδαλα και καρύδια για να αντιμετωπίσουν τον κρύο χειμώνα.

*Για να βρείτε κλουβί για το σκιουράκι σας  πατήστε εδώ