Χρειάζομαι έναν πιστό φίλο

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Αν είστε σε μια φάση της ζωής σας που θέλετε να αποκτήσετε ένα πιστό φίλο έχει έρθει η ώρα να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο.

Ένα όμορφο ζωάκι θα αλλάξει την καθημερινότητά σας.

Είτε αυτό είναι σκυλάκι, γατάκι, κουνελάκι ή σκιουράκι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο. Εσείς θα αποκτήσετε έναν φίλο ή αλλιώς το δικό σας παιδί. 

Το κουνέλι είναι ένα δημοφιλές κατοικίδιο και η όμορφη εμφάνισή του αποτελεί πάντα κίνητρο για να το εντάξετε στην οικογένειά σας.

Υπάρχουν επτά διαφορετικά είδη που έχουν διάρκεια ζωής από 4 μέχρι 10 έτη.

Εξασφαλίζοντας του μια ξύλινη φωλιά για να κοιμάται ή ένα μεγάλο κλουβί, το κουνελάκι σας θα σας χαρίσει μεγάλες χαρές αφού είναι ιδιαίτερα φιλικό και παιχνιδιάρικο αρκεί να καταλάβει ότι το αγαπάτε και το φροντίζετε. Οι αγαπημένες θερμοκρασίες των κουνελιών είναι μεταξύ 10 και 12 βαθμών και δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 32.

Θυμηθείτε ότι πρέπει να τους έχετε πάντα καθαρό νερό, σανό σε άφθονη ποσότητα, λαχανικά, σπόρους και καρπούς.

Ένας σκίουρος στο σπίτι σας.

Τα όμορφα σκιουράκια δεν τα βρίσκετε πολύ συχνά σε σπίτια κι όμως η συγκατοίκηση μαζί τους θα μπορούσε να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν αν το δείτε σε ένα pet shop να σας κοιτάζει στα μάτια μην του γυρίσετε την πλάτη. Αυτό που θέλουν τα σκιουράκια είναι να έχουν το δικό τους χώρο και μάλιστα κυρίως ένα χώρο που να διαθέτει ύψος αφού το  έχουν ανάγκη για να σκαρφαλώνουν. Βέβαια θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι σαν τα μικρά παιδιά, εάν είναι μικρά σε ηλικία υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του τραυματισμού για αυτό  θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το κλουβί είναι κρεμασμένο σε κάτι στέρεο. Δώστε τους λούτρινα παιχνίδια ή παιχνίδια για μάσημα.

Είναι έξυπνα ζωάκια και δραστήρια αλλά μόνο  για λίγες ώρες μετά την ανατολή του ηλίου και για λίγες ώρες πριν τη δύση του. Τις υπόλοιπες ώρες ξεκουράζονται. Η φιάλη ή το δοχείο του νερού που τους παρέχετε φροντίστε να είναι γυάλινη γιατί εάν είναι πλαστική μπορεί να τη μασήσουν. Αγαπημένες τους τροφές είναι τα κεράσια, τα κομματάκια μήλου, το πεπόνι το ξερό καλαμπόκι και τα βελανίδια.  

Το πιστό σκυλί

Είναι ασφαλής επιλογή αλλά πρέπει να έχετε σκεφτεί πολλά πριν τον υιοθετήσετε.

Ο σκύλος θέλει παρέα, είναι κοινωνικός και χωρίς να το θέλει γίνεται απαιτητικός. Έχει ανάγκη από μεγάλες βόλτες και για να τον ικανοποιείτε θα πρέπει να έχετε χρόνο και όρεξη.

Όποιο ζωάκι και αν διαλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα αλλάξει η ζωή σας.