Γιατί μ’ αρέσει να ψωνίζω από το asos.com

Ε-shops ελληνικά, ξένα, για μόδα, για gadgets και για ό,τι μπορείς να φανταστείς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα σταθώ στο κομμάτι του shopping γιατί πραγματικά μου έχουν λυθεί τα χέρια με το asos.com και τέτοια “μυστικά” δεν μ’ αρέσει να τα κρατάω για τον εαυτό μου.

Ναι, ok. Το asos.com δεν είναι νέο site. Για όσους (και κυρίως όσες) όμως παραμένουν διστακτικοί απέναντι στο online shopping ρούχων, θέλω να πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω.

Υπάρχουν λόγοι σοβαροί...

Για να μην μακρηγορώ, περνάω κατευθείαν στους λόγους που το έχω ξεχωρίσει:

1. Η πληρωμή. Μπορείς να πληρώσεις είτε με pay pal (σου εξηγεί όλη τη διαδικασία αναλυτικότατα έστω και αν δεν έχεις ιδέα τι είναι αυτό) είτε με την κάρτα σου (πιστωτική ή χρεωστική).

2. Η ασφάλεια. Νιώθεις ασφάλεια γιατί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή online shops του κόσμου.

3. Τα έξοδα αποστολής. Δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής αν αντέχεις να περιμένεις μία εβδομάδα για να έρθουν στην πόρτα σου – που φυσικά και αντέχεις.

4. Τα ρούχα. Βλέπεις τα ρούχα online σε πασαρέλα από τα μοντέλα του asos για να μπορείς να καταλάβεις ακριβώς το μήκος, το ύφος, πού κρέμονται, πού μαζεύονται κ.λπ. Αυτό είναι σημαντικό γιατί μπορεί, για παράδειγμα, το site του Topshop να έχει υποτίθεται πολύ πιο updated προτάσεις σε στιλ, αλλά σου δείχνει το ρούχο πάνω στην κούκλα και άντε τώρα εσύ να καταλάβεις πόσο βαθύ είναι το ντεκολτέ ή πόσο κοντή είναι η φούστα.

5. Οι εκπτώσεις. Υπάρχει ειδικό section στο οποίο βρίσκεις μόνιμα online εκπτώσεις έως 70%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως υπάρχουν γύρω στις 5000+ προτάσεις σε ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, τσάντες και ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς που μπορείς να αγοράσεις σε πραγματικά εξευτελιστικές τιμές. Το σημαντικό είναι ότι μπορείς να βρεις ακόμα και ρούχα ή προτάσεις της νέας σεζόν, αλλά όπως και να’ χει, ποιος μπορεί να πει όχι (και κυρίως γιατί;) σε ένα little black dress που κάνει μόνο 20 ευρώ; Ή ένα απλό άσπρο πουκάμισο που κάνει 10 ευρώ;

6. Η επιστροφή. Το έχω δοκιμάσει και στα παπούτσια αλλά κάτι μπέρδεψα στη μετατροπή των νούμερων από English σε European και μου ήρθαν 3 νούμερα μεγαλύτερα. Στο site όμως βρίσκεις ξεκάθαρα πώς μπορείς να επιστρέψεις κάτι που δεν σου κάνει, οπότε το πρόβλημα λύνεται άμεσα. Αν θες τα πας εσύ σε σημείο που σου υποδεικνύουν (σε ρωτάνε ακόμα και σε ποια περιοχή σε βολεύει για να μη βγαίνεις από τον δρόμο σου) ή με ένα μικρό επιπλέον κόστος της αποστολής, έρχονται και τα παίρνουν από τον χώρο σου την ώρα που θα έχεις υποδείξει εσύ. Την επόμενη ημέρα έρχεται email που σε ρωτάει γιατί θες να επιστρέψεις την παραγγελία σου, αλλά ακόμα και να μην απαντήσεις καν (όπως έκανα εγώ), έρχεται άμεσα και δεύτερο που σε ενημερώνει πότε ακριβώς θα μπουν τα χρήματα και πάλι στο λογαριασμό σου, στο ακέραιο.

Tips

1. Αν φοβάσαι τα νούμερα, παρακολούθησε και πάλι την πασαρέλα και προσαρμόσου ανάλογα… με το μοντέλο. Μην ανησυχείς. Σου γράφει ακριβώς τι νούμερο φοράει και έτσι εσύ,ανάλογα με το σωματότυπό σου, μπορείς να υπολογίσεις αν είσαι ένα, δύο ή όσα τέλος πάντων νούμερα παραπάνω.

2. Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες “curved” για γυναίκες με έντονες καμπύλες και “petite” για πολύ μικροκαμωμένες.

3. Υπάρχει και ειδικό section για τους άντρες… αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό ούτε για να χαζέψω οπότε δεν έχω κάτι να σου πω για αυτό.

4. Το asos είναι καταπληκτικό για να σκοτώνεις την ώρα σου. Ειδικά το κομμάτι με τις εκπτώσεις γιατί χαζεύεις, χαζεύεις, περνάνε 1-2 ώρες μέσα στο νερό και στο τέλος με έκπληξη διαπιστώνεις πως οι επιλογές σου κοστίζουν περίπου 50 ευρώ στο σύνολο για τσάντες φακέλους, ένα λευκό t-shirt, μία βελουτέ φόρμα και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια. Ε ναι, συγγνώμη αλλά τα ψωνίζεις επί τόπου. Γιατί κακά τα ψέματα, μια βόλτα στα μαγαζιά να έβγαινες, για να περάσει η ώρα σου θα ξόδευες πολλά περισσότερα…

Καλά ψώνια!

ΥΓ. Πρόσφατα βγήκε και application για το ipad. Ωραίο και εύχρηστο, αλλά λείπει η πασαρέλα κάτι που προσωπικά με μπερδεύει απίστευτα. Eπίσης όταν υπάρχει επιλογή χρώματος σε ένα ρούχο, στο application δεν μπορείς να το δεις live για να καταλάβεις τι θα ψωνίσεις. Οπότε καλύτερα να περιμένουμε το update...