Το Αμερικάνικο Κολέγιο της Αθήνας, Deree, μαζί με τις εκδόσεις Ίκαρος διοργανώνουν ακαδημαϊκή ημερίδα με θέμα “Sublime Food: The Poetics and Realities of Gastronomy” με αφορμή την έκδοση από τον ΙΚΑΡΟ της μελέτης “H Νέα Ελληνική Κουζίνα” του Δρ. Αλβέρτου Αρούχ (Επίκουρος).
Ο Δρ. Αρούχ, ένας από τους σημαντικότερους κριτικούς και μελετητές της ελληνικής γαστρονομίας, είναι ομότιμος καθηγητής του DEREE όπου δίδαξε για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες.
Η γαστρονομία είναι ένα από τα βασικά συστατικά ενός πολιτισμού και η ημερίδα, στην οποία θα συμμετάσχουν καθηγητές του DEREE από διαφορετικά γνωστικά πεδία, θα εξετάσει το θέμα της γαστρονομίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες:
- New Greek Cuisine Cooks Up Greekness – Dr. Albert Arouh, συγγραφέας και κριτικός γαστρονομίας, oμότιμος καθηγητής DEREE - The American College of Greece
- Food: The Global Plate - Dr. Gregory Katsas, καθηγητής Κοινωνιολογίας
- You Eat What You Are - Dr. Simos Magliveras, καθηγητής Ανθρωπολογίας
- In Vino Poetica Veritas- Dr. Haris Vlavianos, ποιητής, καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών
- An Art Lawful as Eating: Feasting in Shakespeare - Dr. Anastasia Logotheti, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας
- Of Feeding and Being Fed: Women Chefs in Food Films - Dr. Melenia Arouh, καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Επικοινωνίας
Η ημερίδα είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 11 Απριλίου στο διάστημα 18:00 με 21:00.
Οι παρουσιάσεις θα είναι στην Αγγλική γλώσσα.
( Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή – Είσοδος δωρεάν – Πληροφορίες, κρατήσεις: 210 6009800)