Την Κυριακή… κυνηγάμε το Θησαυρό παντού

Μια μοναδική ευκαιρία στους κατοίκους της Αθήνας και τους επισκέπτες της δίνει το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

Μουσεία και Μνημεία της πρωτεύουσας γίνονται οι πρωταγωνιστές της ημέρας και “καλούν” μικρούς και μεγάλους να αναζητήσουν σε αυτά το στοιχείο που θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη του κρυμμένου θησαυρού.

Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για διαγωνισμό αλλά για ένα απλό παιχνίδι το οποίο διοργανώνει το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού στις 21 Φεβρουαρίου και το το μόνο που απαιτείται είναι μια απλή δήλωση συμμετοχής για όσους θέλουν να λάβουν μέρος.

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι οι ξεναγοί της Αθήνας θα σας περιμένουν στο Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας για να σας εφοδιάσουν με ότι χρειάζεστε γι’ αυτή την μαγική αναζήτηση στα κεντρικότερα σημεία της πόλης, δίνοντάς σας έτσι την ευκαιρία να δείτε και να ανακαλύψετε τα Μουσεία και τα Μνημεία της Αθήνας με έναν διαφορετικό τρόπο και πάντα με τη βοήθεια και τις γνώσεις τους.

Τα στοιχεία για την ανακάλυψη του θησαυρού βρίσκονται κρυμμένα στο Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου, στο άγαλμα του “Δρομέα” του Κώστα Βαρώτσου, στο Σταθμό του Μετρό στον Ευαγγελισμό, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη.

Όσο για τη βοήθεια, αξίζει να σημειώσετε πως έμπειροι ξεναγοί θα βρίσκονται κοντά σας σε κάθε βήμα για να σας δίνουν πληροφορίες και στοιχεία. Με την ολοκλήρωση της αναζήτησης ο κρυμμένος θησαυρός θα αποκαλυφθεί. Έπαθλο για όσους ολοκληρώσουν όλη την διαδρομή του κρυμμένου θησαυρού θα είναι μια δωρεάν ξενάγηση από επαγγελματία ξεναγό την επόμενη Κυριακή 3 Μαρτίου, ενώ όσοι συμμετάσχουν θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον δημιουργό Κώστα Βαρώτσο και να τον ρωτήσουν για τα έργα του.
 
Το ραντεβού είναι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 10.00 – 12.00 στο Μουσείο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στο Πάρκο Ελευθερίας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ