Σαββατοκύριακα γεμάτα δραστηριότητες για παιδιά

Αφιερωμένος στα παιδιά είναι ο μήνας των Χριστουγέννων και το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος φαίνεται να το γνωρίζει καλά αυτό.

Έτσι, κάθε Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, παιδιά κάθε ηλικίας μπορούν να βρουν το ιδανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους εποικοδομητικά και δημιουργικά.

Τα Σάββατα, είναι αφιερωμένα στα παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3 ετών και πάνω και πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους. (Ώρα έναρξης προγραμμάτων: 11:30, Διάρκεια: 70 λεπτά)

Όσο για τις Κυριακές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται στ νήπια και παιδιά δημοτικού. (Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου - Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας

(Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με βασικές προμαθηματικές έννοιες, μαθαίνουν υλικά και τεχνικές ζωγραφικής, εκφράζονται μέσα από τη σωματική κίνηση και καλλιεργούν το αισθητικό τους κριτήριο.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου - Μια σταγόνα ταξιδεύει...

(Με στόχο του να γνωρίσει στα παιδιά τον κύκλο του νερού μέσα από νεροϊστορίες, πειράματα και θεατρικά παιχνίδια. Ενήλικοι και παιδιά συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο).

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου - Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι

(Τα παιδιά, μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, γνωρίζουν το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς, τον κύκλο εργασιών παραγωγής του ελαιόλαδου και τις ευεργετικές ιδιότητές του στον οργανισμό).

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου - Γνώρισέ μας, βοήθησέ μας (5-7 ετών)

(Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα απειλούμενα είδη ζώων στην Ελλάδα και αντιλαμβάνονται τις απειλές που αυτά δέχονται. Γνωρίζουν, κρίνουν, συγκρίνουν, ασκούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους).

Αρχιμήδης, Ντα Βίντσι: δύο εφευρέτες, πολλά κοινά! (8-12 ετών)

Μέσα από ένα «ταξίδι» στα Ελληνιστικά χρόνια και στην εποχή της Αναγέννησης δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν τον Αρχιμήδη και τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου - Εργαστήρι μουσικών οργάνων (5-12 ετών)

(Τα παιδιά δημιουργούν ήχους από τα χέρια τους, τα πόδια τους, αλλά και από παράξενα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω τους, και αφουγκράζονται τη μουσική από μια άλλη ματιά. Επίσης, δημιουργούν τα δικά τους μουσικά όργανα αξιοποιώντας αναλώσιμα υλικά).

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου - Στων μαγισσών τα μυστικά (5-12 ετών)

(Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα πρωταγωνιστούν οι μάγισσες. Μάγισσες κρυμμένες στην ελληνική παράδοση, σε παραμύθια από την Εύβοια, τη Λευκάδα και τη Λιβαδειά. Μάγισσες βγαλμένες από παραμύθια όλου του κόσμου. Μάγισσες-σύμβολα, τα μυστικά των οποίων αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια των παιδιών μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους) .

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου - Ζητούνται βοηθοί για τον Αϊ-Βασίλη... (5-12 ετών)

(Με αφορμή τις γιορτές, τα παιδιά θα ανακαλύψουν ήθη και έθιμα, θα ακούσουν ιστορίες και παραμύθια, θα πειραματιστούν και θα δημιουργήσουν το πιο νόστιμο γλυκό! Απαραίτητα προσόντα είναι η φαντασία, το κέφι και η εορταστική διάθεση).

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου - Άδειος ο δίσκος με τα γλυκά... Ποιος να φταίει για όλα αυτά; (5-12 ετών)

(Πώς είναι ένας καλικάντζαρος; Πώς κινείται και πώς μιλάει; Έχει όνομα; Ξέρει να χορεύει; Τα παιδιά ψυχαγωγούνται μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδι, που μας οδηγεί στο κέντρο της γης αλλά και στη λαϊκή παράδοση του δωδεκαημέρου).

Γενικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο.

- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.