Ο “Κουρέας της Σεβίλης” συναντά… το λαβράκι

Η ιδιαίτερη εμπειρία ακρόασης συνδυασμένης με γευσιγνωσία συνεχίζεται για ακόμη μία φορά.

Σειρά, έχει το μεγαλειώδες μουσικό έργο του Τζοακίνο Ροσίνι, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα από την Καμεράτα της Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου το οποίο θα συνδυαστεί αρμονικά με το μενού που ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά επιμελείται ο κορυφαίος ελληνογάλλος σεφ, Ζαν Λουί Καψαλάς.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση όπου κορυφαίοι Έλληνες σεφ εμπνέονται από τη μουσική που ερμηνεύει η Καμεράτα και δημιουργούν πρωτότυπα μενού, τα οποία και απολαμβάνει το κοινό σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον στην αίθουσα Banquet. Στις προηγούμενες "μουσικές γευσιγνωσίες" το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει βαλς του Στράους όπως τα είδαν τα «κακά παιδιά» της Βιέννης του 20ού αιώνα Schoenberg, Berg και Webern, αλλά και μελωδίες από την εποχή του μπαρόκ με την Tafelmusik του Τέλεμαν δοκιμάζοντας παράλληλα εμπνευσμένα μενού από τους βραβευμένους σεφ Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Μπαξεβάνη.

Όσο για τη συγκεκριμένη βραδιά, είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 20:30, ενώ κατά τη διάρκειά της θα ακουστούν αγαπημένα αποσπάσματα από τον Κουρέα της Σεβίλλης, τη Μεταξένια σκάλα, τον Ταγκρέδο και τη Σταχτοπούτα σε συνδυασμό με τις γεύσεις που προτείνει ο σεφ Ζαν Λουί Καψαλάς.

Εισιτήρια: 35 ευρώ (γενική είσοδος με φαγητό)

(Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα)