Τα αφιερώματα διάρκειας μίας εβδομάδας στις τοπικές, ελληνικές κουζίνες της στεριάς και της θάλασσας ξεκίνησαν, με πρώτη στάση την Καρδίτσα.
Το νόστιμο ραντεβού δίνεται στην Αίγλη του Ζαππείου, όπου στο διάστημα 1-7 Νοεμβρίου θα δοκιμάσουμε παραδοσιακές συνταγές μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού 4 πιάτων με 3 ποτήρια κρασί/άτομο στην τιμή των 25ευρώ.
Την καραγκούνικη κουζίνα, μας παρουσιάζει η σεφ του εστιατορίου “Το Απόμερο” της Καρδίτσας, Τασούλα Κουφοπούλου και μας προτείνει λεμονάτη σούπα τραχανά με κοτόπουλο, χειροποίητη πίτα “πλαστός” με γαλοτύρι και “μπατζίνα” με κολοκύθι και τυρί, χοιρινό με πρασοσέληνο με κόκκινη σάλτσα και κορόμηλα και γαλατόπιτα σε στρώση από καβουρδισμένο αμύγδαλο με γλυκό πορτοκάλι.
Κήπος Ζαππείου, Αθήνα, τηλ. 210 3369300