Γυμνάζομαι για να έχω ευεξία

Η ευεξία είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη γυμναστική και αυτό θα το έχετε σίγουρα διαπιστώσει τις περιόδους που ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα άθλησης.

της Κατερίνας Μαραγκού

Ενόψει του καλοκαιριού που πλησιάζει απειλητικά μήπως πρέπει να αλλάξετε τις καθημερινές σας συνήθειες έτσι ώστε να αποκτήσετε και πάλι ευεξία και καλή ποιότητα ζωής;

Γραφτείτε στο κοντινότερο γυμναστήριο.

Είναι μια δύσκολη απόφαση με τους ρυθμούς της ζωής σας να καταφέρερε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας το γυμναστήριο αλλά δυστυχώς η γυμναστική είναι η νούμερο ένα προϋπόθεση για να έχουμε στη ζωή μας ευεξία και υγεία. Κάντε, λοιπόν, την καρδιά σας πέτρα και θυσιάστε τρεις ώρες την εβδομάδα για να γυμναστείτε.

Βρείτε κίνητρα για να μην ακυρώνετε το γυμναστήριο όταν είσαστε πολύ κουρασμένοι από τη δουλειά. Άλλωστε η γυμναστική θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε και να αποφορτιστείτε από τη δύσκολη ημέρα που περάσατε. Επίσης, είναι αποδεδειγμένο ότι μετά από μια ώρα γυμναστική και ένα χαλαρωτικό ντους ο ύπνος σας είναι πιο ξεκούραστος και η ευεξία που κερδίζετε αξεπέραστη.

Για να μη βαριέστε διαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο ή περιοδικό όση ώρα κάνετε στατικό ποδήλατο ή παρακολουθήστε την αγαπημένη σας σειρά στην τηλεόραση όσο κάνετε διάδρομο. 

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας με ένα υγιεινό σνάκ ή έναν ωραίο χυμό μετά από κάθε ολοκλήρωση του προγράμματος γυμναστικής που ακολουθείτε έτσι ώστε να έχετε στο μυαλό σας όση ώρα γυμνάζεστε ότι στο τέλος σας περιμένει μια απόλαυση.

Κόψτε το τσιγάρο για να αυξήσετε την αντοχή σας αλλά και γιατί τσιγάρο και ευεξία δε συνδυάζονται.

Περιορίστε το αλκόολ γιατί σας κλέβει την ενέργεια και σας καταβάλλει ψυχικά και σωματικά.