Tips ευεξίας στην καθημερινότητά μας

Από την Κατερίνα Μαραγγού

Η δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε εξαιτίας της έντασης, των γοργών ρυθμών ζωής αλλά και της αγωνίας για επιβίωση σίγουρα δε μας εξασφαλίζουν ευεξία. Κι όμως η ευεξία ξεκινά από μικρά πράγματα και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε τόσο πιο εύκολα θα κερδίσουμε την ισορροπία που μπορεί να μας χαρίσει.

Βγάλτε από τη ζωή σας αντικείμενα που έχουν υψηλό κόστος συντήρησης.

Κι όμως αν καταφέρετε να ζήσετε χωρίς τα υλικά αγαθά που έχετε εντάξει στην καθημερινότητά σας τότε θα απελευθερώσετε ενέργεια και θα απαλλαγείτε από το άγχος που σας προκαλεί το κόστος συντήρησής τους.

Κάντε μια λίστα με τα αντικείμενα που έχουν υψηλό κόστος συντήρησης και αναλογιστείτε εάν αξίζουν το χρόνο και το χρήμα που σας απορροφούν. Μια καλή αρχή θα μπορούσε να είναι η αγορά ενός μικρότερου ΙΧ που θα είναι οικονομικότερο από αυτό που είχατε μέχρι σήμερα  αλλά και πιο εύχρηστο στην καθημερινότητά σας.

Απαλλαγείτε από άχρηστα πράγματα

Ανοίξτε το φαρμακείο που έχετε εδώ και χρόνια στο ντουλάπι του μπάνιου σας και πετάξτε όλα τα ληγμένα  φάρμακα που θα βρείτε. Ακολουθήστε την ίδια τακτική και για τα ληγμένα προϊόντα που θα εντοπίσετε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Κάντε ένα γερό «ξεσκαρτάρισμα» από όλα όσα έχετε καταχωνιασμένα στις ντουλάπες σας και στην αποθήκη σας. Κρατήστε μόνο ό,τι πραγματικά σας είναι χρήσιμο και τα υπόλοιπα απλά χαρίστε τα. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι μπορεί να τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Δώστε ένα τέλος στο χάος του γραφείο σας

Οργανώστε το γραφείο σας έτσι ώστε να σας δημιουργεί ο χώρος ηρεμία. Βάλτε σε φακέλους ή σε ντοσιέ όλα σας τα έγγραφα και πετάξτε εκείνα που πλέον δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Διευθετήστε όλες σας τις εκκρεμότητες, καλέστε όσους σας έψαχναν στο τηλέφωνο  νωρίτερα και απαντήστε στα mail σας.

Αν για κάποιο λόγο αντιστέκεστε σε κάτι από αυτά που πρέπει να κάνετε μην καταπιέσετε τον εαυτό σας, αντιθέτως σβήστε το από το μυαλό σας εντελώς για να λυτρωθείτε. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε επαφή με κάποιον άνθρωπο που σας προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα ούτε αξίζει να χάνεται το χρόνο σας για μια επαγγελματική ευκαιρία που σας δημιουργεί ερωτηματικά για το αν πραγματικά την θέλετε. Και για να μη νιώθετε ενοχές αφαιρέστε από το χώρο όλα όσα σας το υπενθυμίζουν. Μόνο τότε θα πάψει να σας αποσπά την προσοχή.

Μεταμορφώστε τον προσωπικό σας χώρο

Τέλος για να νιώσετε την απόλυτη ευεξία δημιουργήστε ένα σπίτι με προσωπικότητα. Το σπίτι μας είναι χώρος ιερός, καταφύγιο που πρέπει να μας προσδίδει ηρεμία και αυτό είναι μόνο στο χέρι μας. Εάν εφαρμόσετε τα παραπάνω θα είσαστε τουλάχιστον σε καλό δρόμο αναβάθμισης της ενέργειας σας.