Cocktails από εσένα, μόνο για εκείνη

Την ημέρα της γυναίκας δεν θα θέλει να βγει με τις φίλες της. Πολύ απλά, γιατί εσύ θα έχεις φροντίσει να την ικανοποιήσεις περισσότερο.

Οι bartenders του Think Positive στο Χαλάνδρι, Γιώργος Μεγαλοκονόμος, Γιάννης Τζήλος και Δημήτρης Ζαχαριάς μας δίνουν όλο το know how για να φτιάξουμε στο σπίτι cocktails, ειδικά διαμορφωμένα και επιλεγμένα για την Ημέρα της Γυναίκας.

Επιπλέον, μάς λένε και κάθε λεπτομέρεια για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούμε, μάς αναλύουν με λεπτομέρειες που θα βρούμε τι και φυσικά μας δίνουν tips για να πετύχουμε ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Cherry lipstick

60ml λικερ κεράσι cherry heering, 20ml vodka, 30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι, 20 ml σιρόπι ζάχαρης, μισό κουταλάκι (bar spoon) αποξηραμένης λεβάντας.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο shaker και διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι τύπου martini ή coupe. Γαρνίρουμε με 3 κερασάκια περασμένα σε stick.

Αν θέλουμε, τα κερασάκια μπορούμε να τα μαρινάρουμε σε ένα βάζο με αλκοόλ της προτίμησής μας, ζάχαρη και μπαχαρικά π.χ. Σε κανέλα για μία εβδομάδα. Προτιμάμε τα sour cherries ή ακόμα καλύτερα τα φρέσκα αν υπάρχουν αφού βγάλουμε πρώτα τα κουκούτσια)

The red wish
60ml κόκκινο κρασί (με λίγες και μαλακές τανίνες), 20 ml λικέρ μούρου, 15ml σιρόπι μελιού, 15 ml χυμό lime φρέσκο, 2-3 σταγόνες campari
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο shaker και διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι τύπου martini ή coupe. Γαρνίρουμε με αποξηραμένα τριαντάφυλλα ή ροδοπέταλα και αν θέλουμε τρίβουμε από πάνω λίγη κουβερτούρα!

Landing in Rio
45 ml cachaca, 30 ml λικέρ δαμάσκηνο, 20 ml φρέσκο χυμό λεμόνι, 15 ml σιρόπι μελιού, 10 ml σιρόπι ζάχαρης
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο shaker και σουρώνουμε σε χαμηλό ποτήρι (τύπου old fashioned) με πάγο. Γαρνίρουμε με κομμάτια από αποξηραμένα δαμάσκηνα περασμένα σε stick. Αν θέλουμε, μπορούμε και αυτά να τα μαρινάρουμε όπως και τα κεράσια.

Figure x
60 ml παλαιωμένο ρούμι, 20ml φρέσκο lime, 20 ml σιρόπι ζάχαρης, 2bar spoon μαρμελάδα σύκο (κατά προτίμηση χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη), 1-2 σταγόνες bitters πορτοκάλι (το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις κάβες)
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και σουρώνουμε σε μεγάλο ποτήρι τύπου collins γεμάτο με πάγο. Γαρνίρουμε με μια κορφή δυόσμου και ένα αποξηραμένο σύκο περασμένο σε stick.

Για τον εξοπλισμό θα χρειαστούμε: Shaker, Strainer, στίφτη, μία μεζούρα, σσουρωτήρι μικρό με διχτάκι (fine strainer), πάγο, ξύλινα sticks ή οδοντογλυφίδες μεγάλες.

Την αποξηραμένη λεβάντα και τα τριανταφυλλάκια τα βρίσκουμε σε κατάστημα με μπαχαρικά.
Για το σιρόπι ζάχαρης ανακατεύουμε ίσα μέρη νερό και ζάχαρη ώσπου να διαλυθεί εντελώς. Μπορούμε να τη φυλάξουμε σε μπουκάλι στο ψυγείο και για μελλοντική χρήση π.χ. στον καφέ μας.
Για το σιρόπι μελιού ζεσταίνουμε σε ένα μπρικάκι 3μέρη μέλι και ένα μέρος νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν το αφήνουμε να βράσει! Το φυλάμε επίσης για μελλοντική χρήση.

(Το Τhink Positive βρίσκεται: Ανδ. Γκίνη 12, Χαλάνδρι)