Η δημιουργικότητα και το ταλέντο “χτυπά” και τους bartenders της Θεσσαλονίκης.
Ο Νίκος Μπάκουλης δεν είναι ένας απλός bartender. Ξεκίνησε την πορεία του πίσω από τα bars των δημοφιλών Shark και Piccadilly της Θεσσαλονίκης, ενώ το 2011 στέφθηκε πρώτος νικητής στο διαγωνισμό World Class στην Ελλάδα κερδίζοντας το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό στο Νέο Δελχί της Ινδίας.
Ένα χρόνο αργότερα, τον βρίσκαμε και πάλι στη συμπρωτεύουσα, στο Limani, ενώ το Σεπτέμβριο του 2012, βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση, αυτή τη φορά στο Angostura Cocktail Challenge.
Τώρα, βρίσκεται στο Boston CoffeeTail Bar σε θέση head bartender, ενώ τα καλοκαίρια του τα περνά στο Spitaki Cocktail Bar της Χαλκιδικής, ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) bar της Κασσάνδρας.
Στη συνάντησή μας η ερώτηση ήταν απλή: “Τι πίνει η Θεσσαλονίκη”;
Μας απάντησε και μάλιστα μας είπε και το πως μέσα από 6 διαφορετικές προτάσεις του σε cocktails:
1. FiGin sour (Περιέχει: 50 ml blend sloe gin με brandy,10 ml Grand Marnier Rouge, 15 ml σιρόπι σύκου, 25ml χυμό λεμονιού, 2 dash Angostura bitters, ασπράδι αυγού, γαρνιτούρα με αστεροειδή γλυκάνισο)
2. Herbs Martini (Περιέχει: 50 ml No3 London dry gin, 10 ml London dry gin με τσάι του βουνού και δεντρολίβανο, 5 ml st. Germain, 5 ml Carpano Bianco, 2.5 ml λικέρ από θυμάρι, 5 dash teapot bitters. Γαρνιτούρα με φλούδα λεμονιού και αποξηραμένο τσάι του βουνού)
3. Storm Crusta (Περιέχει: 50 ml καπνιστό single malt whiskey Ardbeg Ten, 15 ml λικέρ φραγκοστάφυλο, 10 ml Maraschino liqueur, 20 ml χυμός lime, 2 dash Angostura bitters. Βρέχουμε το στόμιο του ποτηριού με κρυσταλλική ζάχαρη αρωματισμένη με φασόλια τόνκα. Γαρνίρουμε με μία φλούδα πορτοκαλιού)
4. Coffeetail julep (Περιέχει: 50 ml Appleton V.X, 15 ml Porto espresso syrup, 5 ml χυμό lime, φρέσκο δεντρολίβανο, 3 dash Αngostura bitters, 2 dash bitters σοκολάτας. Γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο και κόκκους καφέ espresso)
5. Paloma Spicy (Περιέχει: 50 ml Tequila Reposado spicy εμβαπτισμένη με αποξηραμένες πιπεριές τσίλι Ταϊλάνδης, ένα στικ βανίλιας, 50 ml χυμός grapefruit, 15 χυμός lime, 5 ml νέκταρ Αγαύης (dark). Βρέχουμε το στόμιο του ποτηριού με αρωματικό αλάτι από βότανα και μπαχαρικά. Γαρνίρουμε με μία φέτα ροζ grapefruit.
6. Olive fhasioned (Περιέχει: 60 ml Reposado Ocho, 10 ml σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ελιάς 3 dash vanilla cherry bitters, έλαια πορτοκαλιού. Γαρνίρουμε γλυκό του κουταλιού ελιάς.