Γωνιές της πόλης που μας μεταφέρουν στη Ρωσία

Αθήνα.com ή αλλιώς... πώς από την πόλη σου μπορείς να βρεθείς όπου αλλού στον κόσμο επιθυμείς!

Αυτή τη φορά, με αφορμή τη νέα Ελληνική υπερπαραγωγή "Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι" του Γιάννη Σμαραγδή, ρίχνουμε μια ματιά στις γωνιές της Αθήνας που μας μεταφέρουν στη Ρωσία.

Delicatessen: Avra

Στο Avra θα βρεις καυτερή πάπρικα, χειροποίητα ζυμαρικά πελμένι γεμισμένα με χοιρινό και μπαχαρικά, ξινή κρέμα γάλακτος και αλλαντικά. Φυσικά, υπάρχουν και επιπλέον επιλογές, ωστόσο οι συγκεκριμένες είναι οι πιο χαρακτηριστικές της ρωσικής κουζίνας. Μην παραλείψεις φυσικά να προμηθευτείς και μαύρο χαβιάρι.
Info: Αθηνάς & Αρμοδίου 8, Αθήνα, τηλ. 210 3210774

Sadko

To Sadko δεν αποτελεί –κυριολεκτικά- μόνο μια… πρώτη γεύση Ρωσίας, αλλά και την πιο χαρακτηριστική και μάλιστα σε έναν όμορφο χώρο. Δοκιμάζουμε χειροποίητα ζυμαρικά Βερένικι γεμισμένα με πατάτα και μανιτάρια, την παραδοσιακή συνταγή Μαξίμ με φιλέτο μοσχαρίσιο στο φούρνο με μανιτάρια, τυρί, κρεμμύδια και μαγιονέζα, ρώσικα λουκάνικα γάλακτος και φιλέτο ρέγγας μαριναρισμένο σε λευκό ξύδι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Info: Λ. Κατσώνη 59, Μοσχάτο, τηλ. 210 9412207

Βιβλιοπωλείο: Arbat

Στο Arbat θα βρεις ένα λογοτεχνικό πέρασμα στη Μόσχα: Βιβλία καταξιωμένων και ανερχόμενων Ρώσων συγγραφέων, εγχειρίδια, λεξικά, αλλά και step by step βοηθήματα για εκμάθηση της γλώσσας, είναι μόνο ορισμένα από τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου φεύγοντας.
Info: Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα, τηλ. 210 9573400

Ποτό: Russky Standart

Το ζητούμενο δεν είναι να δοκιμάσεις μία ρώσικη βότκα. Είναι να αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη άποψη για την καλύτερη. Η Russky Standart είναι η Νο.1 premium βότκα στη Ρωσία, διακρίνεται για την εξαιρετικά απαλή και καθαρή της γεύση και προέρχεται από μια ιδιαίτερη φόρμουλα που δημιουργήθηκε το1894 για την Αυτοκρατορία των Τσάρων. Θα την βρεις στα καλά bars της πόλης και σε επιλεγμένες κάβες.

Event: La Traviata

Το Κρατικό Θέατρο της Μόσχας επιστρέφει στο Θέατρο Badminton στο διάστημα 22-24 Νοεμβρίου για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Giuseppe Verdi με την όπερα La Traviata η οποία θα παρουσιαστεί σε τρεις πράξεις.

Βόλτα: Ρωσική εκκλησία

Ποιος δεν έχει προσέξει τη ρωσική εκκλησία επί της Φιλελλήνων; Κτίστηκε περίπου τον 11ο αιώνα, ενώ οι αστικοί μύθοι την θέλουν να συνδέεται υπόγεια με ένα εκτεταμένο δίκτυο στοών, που περνά κάτω από την πόλη. Όπως και να 'χει, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής και μάλιστα στο κέντρο της πόλης μας.

Πιροσκί: Βιολέττα

Ποιος καλοφαγάς δεν ξέρει τη Βιολέττα στο Μαρούσι; Σε ένα χώρο γεμάτο Μπαμπούσκες, δοκιμάζουμε την παραδοσιακή, Ρώσικη λιχουδια με πατάτα και κιμά, ζαμπόν ή μανιτάρια. Νόστιμο, ιδιαίτερο και... τηγανιτό.
Info: Βασ. Σοφίας 59, τηλ. 210 8050167