Τι πρέπει να ξέρετε αν θέλετε να αγοράσετε το δικό σας νησί

Ζηλέψατε το Ρώσο μεγιστάνα που αγόρασε το Σκορπιό από την κληρονόμο της οικογένειας Ωνάση, Αθηνά;

Προ καιρού, σας είχαμε προτείνει εδώ στο news.gr, νησιά που μπορείτε να νοικιάσετε (πατήστε εδώ για να δείτε).

Τώρα ήρθε ο καιρός να σκεφτείτε την αγορά. Όχι, μη βιαστείτε να κλείσετε το άρθρο λέγοντας "μα ποιος είμαι, κανένας δισεκατομμυριούχος;".

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα με σχετικά λίγα χρήματα. Επίσης, μπορείτε να μοιραστείτε τα έξοδα με τους φίλους σας.

Εμείς θα σας μεταφέρουμε την ιστορία του Tynan, ενός νεαρού που αποφάσισε με άλλους 9 φίλους του να αγοράσουν ένα νησί. "Ένα οικόπεδο σε κάποιο μέρος δεν λέει και πολλά... αλλά ένα νησί είναι άλλο πράγμα. Το νησί είναι σαν να έχεις μια δική σου μικροσκοπική χώρα με απόλυτο έλεγχο των συνόρων της" λέει ο Tynan στο The Daily Dot.

Σας λέμε εν ολίγοις τι πρέπει να μάθετε από την εμπειρία του Tynan:

α. Μπορεί η λευκή άμμος της Καραϊβικής να φαντάζει ειδυλλιακή αλλά άλλες περιοχές μπορεί να είναι επίσης όμορφες και πολύ πιο φθηνές

β. Μπορείς να αγοράσεις ένα ολόκληρο νησί με λίγες χιλιάδες ευρώ.

γ. Βρείτε κάτι το οποίο είναι προσβάσιμο σε σας. Δεν έχει νόημα π.χ. να πρέπει να κάνετε 20 ώρες πτήση για να φτάσετε στην... ιδιοκτησία σας.

δ. Σεβαστείτε τη φύση. Μπορείτε να κάνετε π.χ. κάποιες προσχώσεις αλλά μην είστε σίγουροι ότι το νερό δεν θα τις παρασύρει. Καλύτερα να εκμεταλλευτείτε όσα έχει ήδη το νησί.

ε. Ένα τέτοιο μέρος θέλει αφοσίωση και φροντίδα.

στ. Οι εγκαταστάσεις μπορεί να αποδειχτούν πιο ακριβές και από την αγορά της γης. Καλό είναι λοιπόν να αγοράσετε και να χτίσετε μαζί με άλλους.

ζ. Εκμεταλλευτείτε το έδαφος του νησιού για να καλλιεργήσετε. Κάντε το μέρος μια μικρή και λειτουργική κολλεκτίβα, θα γλυτώσετε πολλά μα πάρα πολλά χρήματα από ψώνια.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το νησί του Tynan και των φίλων του στη Νέα Σκωτία και αν μπείτε στον πειρασμό, μπείτε εδώ να δείτε τι υπάρχει... διαθέσιμο.