Κοιμήθηκαν όλοι στο πιλοτήριο αλλά η τύχη τους δούλεψε!

Από καθαρή τύχη, εκατοντάδες επιβάτες ενός Airbus 330, βρετανικής αεροπορικής εταιρίας έφτασαν στον προορισμό τους σώοι και αβλαβείς. 

Κατά τη διάρκεια υπερατλαντικής πτήσης, οι δύο κυβερνήτες του αεροσκάφους αποκοιμήθηκαν ταυτόχρονα μέσα στο πιλοτήριο, αφήνοντας το Boeing στα... χέρια του αυτόματου πιλότου και στην καλή τύχη. 

Αυτό προβλέπεται από τους κανονισμούς αλλά πάντα ένας πιλότος πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την βρετανική  "Sun", ο ένας από τους δύο κυβερνήτες κάποια στιγμή ξύπνησε και στη συνέχεια ξύπνησε και τον συγκυβερνήτη, ωστόσο κανένας από τους δύο δεν θυμόταν πόση ώρα κοιμόταν.

Ευτυχώς για όλους, δεν παρουσιάστηκε τίποτα έκτακτο και η πτήση συνεχίστηκε ομαλά. Το περιστατικό ανέφεραν οι ίδιοι οι πιλότοι στη Βρετανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA), αποδίδοντάς το στις περισσότερες ώρες πτήσεις που έκαναν, εξαιτίας της θερινής περιόδου.

Εν τω μεταξύ,οι δύο κυβερνήτες δεν είναι οι μόνοι που βρέθηκαν στις αγκάλες του Μορφέα, εν ώρα πτήσης.  

Σύμφωνα με με την Ένωση Βρετανών Πιλότων (BALPA), το 56% των 500 πιλότων που εργάζονται σε εμπορικές πτήσεις παραδέχθηκε ότι έχει αποκοιμηθεί στο πιλοτήριο και, σχεδόν ένας στους τρεις από αυτούς, δήλωσαν ότι όταν ξύπνησαν είδαν ότι κοιμάται και ο συγκυβερνήτης.

Είναι αυτό που λέει σοφά ο λαός "κοιμάται και η τύχη του (και των εκατοντάδων επιβατών) δουλεύει"...