Πήγαν σε συνέντευξη για δουλειά και ήρθε η συντέλεια του κόσμου

Πώς θα σας φαινόταν αν, κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συνέντευξης για εκείνη τη δουλειά που τόσο πολύ θέλετε, ερχόταν ξαφνικά η συντέλεια του κόσμου; Αν κατά τη συζήτηση με τον υποψήφιο εργοδότη σας, βλέπατε με τρόμο στο παράθυρο από πίσω του έναν μετεωρίτη να εισέρχεται στην ατμόσφαιρα φλεγόμενος, να πέφτει στην πόλη που εκτίθεται πανοραμικά στο παράθυρο της εταιρείας; Αν το αντιλαμβανόταν κι εκείνος και άρχιζε να πανικοβάλλεται; Κι αν στη συνέχεια η πρόσκρουση δημιουργούσε ένα ωστικό κύμα που ερχόταν με τρομακτική ταχύτητα προς το μέρος σας, σαρώνοντας τα πάντα και αφήνοντάς σας μόνο στο δωμάτιο, χωρίς ρεύμα;

Αυτή την εμπειρία βίωσαν όσοι –ανυποψίαστοι- επισκέφθηκαν μια εταιρεία προκειμένου να αναζητήσουν εργασία, συμμετέχοντας σε μια πρωτότυπη και αμφιλεγόμενη φάρσα-διαφήμιση της εταιρείας LG. Το παράθυρο της εταιρείας που προσφέρει την εκπληκτικά πειστική θέα, δεν είναι παρά μια προσεκτικά τοποθετημένη οθόνη υψηλής ευκρίνειας και πολύ μεγάλου μεγέθους.

Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν αισθητήρες δόνησης –για να αναπαραχθεί η αίσθηση του σεισμού- και μια προσεκτική σκηνοθεσία. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η LG επιδίδεται σε παρόμοιες προσεγγίσεις, διαφημίζοντας την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. Κατά το παρελθόν είχε "ξαναχτυπήσει" με μια οθόνη τοποθετημένη σε ασανσέρ, που έδινε την εντύπωση ότι το πάτωμα υποχωρεί, καθώς και με φάρσες όπου διάφοροι άντρες πείθονταν ότι τους παρακολουθούν κρυφά γυναίκες ενώ εκείνοι πήγαιναν στο μπάνιο.