Θέλεις να δουλέψεις ως πωλητής; Χόρεψε !

Αν πηγαίνατε σε συνέντευξη εργασίας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, ώστε να δουλέψετε ως πωλητές, πιθανότατα ο αρμόδιος θα ζητούσε να δει το βιογραφικό σας, θα σας ρωτούσε για την προϋπηρεσία σας και θα προσπαθούσε να δει αν έχετε τις απαραίτητες ικανότητες για να δουλέψετε ως πωλητής. Αν όμως πηγαίνατε σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα, θα ανακαλύπτατε έκπληκτοι ότι μία από αυτές τις απαραίτητες ικανότητες είναι... το ταλέντο στο χορό !

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, οι άνθρωποι που ζητούσαν εργασία και περνούσαν από ομαδική συνέντευξη στο κατάστημα της εταιρείας Currys στο Κάρντιφ της Ουαλίας αναγκάζονταν να χορεύουν στο πλαίσιο μιας "άσκησης" ομαδικού πνεύματος εργασίας.

"Νομίζω ότι όλοι αρχικά το πήραν ως αστείο. Όμως εκείνοι σοβαρολογούσαν", είπε ένας από τους υποψηφίους πωλητές, ο Άλαν Μπέικον, μιλώντας στο BBC. "Κατέληξα να χορεύω το Around the World κάνοντας ηλίθιες κινήσεις σαν ρομπότ, ενώ ήμουν κουστουμαρισμένος, μπροστά σε μια ομάδα αγνώστων. Ένας άλλος, ένας μεσήλικας, έμοιαζε πολύ αναστατωμένος ενώ χόρευε ραπ", πρόσθεσε.

Η βρετανική εταιρεία, μετά το σάλο που προκλήθηκε, ανακοίνωσε ότι δεν έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο και ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση.

"Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι που μια από τις διευθυντικές ομάδες στο εν λόγω κατάστημα δεν ακολούθησε τις επίσημες διαδικασίες πρόσληψης. Ζητούμε συγγνώμη από τους ενδιαφερόμενους. Τους καλέσαμε όλους να περάσουν από άλλη συνέντευξη στην οποία θα τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία να δείξουν πώς μπορούν να συμβάλουν στην εταιρεία μας", τόνισε στην ανακοίνωσή της.