Ο Γιούρι Γκέλερ έσωσε την “επιχείρηση Έντεμπε”!

Στις 27 Ιουνίου 1976 εφτά Παλαιστίνιοι κατέλαβαν την πτήση 83 της Air France (Παρίσι - Αθήνα - Τελ Αβίβ) και οδήγησαν το αεροσκάφος στο διεθνές αεροδρόμιο Έντεμπε της Ουγκάντας. Αφού διαχώρισαν τους εβραίους από τους υπόλοιπους επιβάτες (οι οποίοι και απελευθερώθηκαν) απαίτησαν από την κυβέρνηση του Ισραήλ την απελευθέρωση 50 Παλαιστινίων κρατουμένων.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αρνήθηκε να διαπραγματευτεί με τους αεροπειρατές και αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια αστραπιαία στρατιωτική επιχείρηση για τη διάσωση των ομήρων.

Τη νύχτα της 3ης προς 4ης Ιουλίου η θρυλική επιχείρηση "Έντεμπε",αρχίζει.

Τέσσερα C-130,μεταφέρουν μία μαύρη Mercedes, όμοια μ΄ αυτή του δικτάτορα προέδρου της Ουγκάντα Idi Amin και 100 κομμάντος.Τα εοροπλάνα δεν γίνονται από τα ραντάρ και προσγειώνονται νύχτα στο αεροδρόμιο. Οι καταπέλτες των μεταγωγικών ανοίγουν και από το ένα C-130,βγαίνει η μαύρη λιμουζίνα. Οι αεροπειρατές πιστεύουν ότι πρόκειται για τον πρόεδρο της Ουγκάντα και δεν ανησυχούν.

Οι 100 ισραηλινοί κομμάντος αποβιβάζονται αστραπιαία και κατευθύνονται σε χώρο του αεροδρομίου όπου κρατούνται οι όμηροι . Φωνάζουν στα εβραϊκά και στα αγγλικά στους ομήρους να καλυφθούν και η μάχη αρχίζει.

Η επιχείρηση στο Έντεμπε διήρκησε 20 λεπτά και εκτελέστηκε όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί από τη Μοσάντ. Φαίνεται όμως ότι, εκτός από τις ειδικές δυνάμεις, το Ισαρήλ επιστράτρευσε και υπερφυσικές!

Το μυστικό όπλο του Ισραήλ

Εκτός όμως από τους ειδικά εκπαιδευμένους ισραηλινούς κομμάντος, φαίνεται ότι μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της επιχείρησης Έντεμπε έπαιξαν και οι μεταφυσικές ικανότητες του διάσημου μέντιουμ και πνευματιστή Γιούρι Γκέλερ (αυτός που λυγίζει τα κουτάλια μέσω τηλεόρασης)!

Ένα ντοκιμαντέρ του BBC αποκαλύπτει το μυστικό όπλο του Ισραήλ. 

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ κάλεσε τον Γκέλερ - που τότε, εκτός από γνωστός μάγος,  λειτουργούσε και ως κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου τόσο για την CIA όσο και για την περίφημη Mossad  - να απενεργοποιήσει τα ραντάρ του εχθρού , χρησιμοποιώντας τη δύναμη του μυαλού και των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων του εγκεφάλου του, με τα οποία μπορούσε να κάνει τα μαγικά του κόλπα.

Ο 66χρονος σήμερα Γκέλερ, αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως για το αν και ποιο ρόλο έπαιξε τελικά στην επιχείρηση. 

"Αν οι άλλοι λένε ότι ο Γιούρι έβγαλε νοκ-άουτ τα συστήματα των ραντάρ και δεν εντόπισαν τα αεροπλάνα, τότε εντάξει. Δεν θα το ακούσετε όμως από μένα. " είπε στο BBC και πρόσθεσε: 

"Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας - θα με καλούσαν ποτέ να κάνω πράγματα αυτού του είδους; Φυσικά και θα με καλούσαν ".