O Σβαρτσενέγκερ “εξολόθρευσε” τη Χεζμπολάχ!

Εκεί που αποτυγχάνει η διπλωματία και η εξωτερική πολιτική, επιτυγχάνει πάντα ο... Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ (καλύτερος και από τον Τσακ Νόρις!).  

Αυτός που έπεισε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει πρόσφατα της Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση, ήταν  ο ηθοποιός και ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρνόλντ Σβαρτσενέγκερ. 

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Άρνυ έκανε αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν οι ισραηλινοί και Ευρωπαίοι πολιτικοί και διπλωμάτες: Έπεισε τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν ότι είναι αναγκαίο να αναγνωριστούν ως τρομοκράτες οι μαχητές της Χεζμπολάχ (η Αυστρία ήταν ανάμεσα στις χώρες που διαφωνούσαν με την υπαγωγή της οργάνωση στη λίστα και τις κυρώσεις που θα επιβαλλόταν).

Ο σταρ του Χόλιγουντ έγραψε μια επιστολή προς τον Φάιμαν ζητώντας του να υποστηρίξει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χτυπώντας τον στο... φιλότιμο και στον ρόλο τςη Αυστρίας κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου Πολέμου. "Με δεδομένη την ιστορία της , η Αυστρία σήμερα έχει ευθύνη απέναντι στο Ισραήλ  να βοηθήσει τους ανθρώπους του να ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης, ανεξάρτητα από την πολιτική της περιοχής", έγραψε ο  Σβαρτσενέγκερ στον Φάιμαν. 

Εκεί λοιπόν που απέτυχαν οι εκκλήσεις του  Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του Πρόεδρου Σιμόν Πέρες , ο "σκληρός" Άρνυ κατάφερε να "εξολοθρεύσει" την Χεζμπολάχ. 

Για την ιστορία, ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια μεγάλωσε στην Αυστρία, υπηρέτησε στον αυστριακό στρατό και  εκεί κέρδισε τον τίτλο Mr Universe, σε διαγωνισμό του  bodybuilding.