Ένα ρολόι του James Bond με κόστος 160.000 ευρώ

Ένα κομμάτι από την ιστορία του πιο διάσημου μυστικού πράκτορα, του James Bond, πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο έναντι 160.000 δολαρίων! Πρόκειται για ένα Breitling Top Time που φορούσε ο Sean Connery υποδυόμενος τον "007" στην ταινία "Thunderball".

Η τελική τιμή του ρολογιού ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις του οίκου δημοπρασιών Christie’s, που κυμαίνονταν μεταξύ 60.000 και 90.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα τροποποιημένο ειδικά για τον James Bond ρολόι, από τα χέρια του «Q», προκειμένου να λειτουργεί και ως υποβρύχιος μετρητής Geiger. Ο Connery το φορούσε σε πολλές σκηνές καθώς έψαχνε να βρει πού είχε κρύψει τις κλεμμένες ατομικές βόμβες το SPECTRE υπό τον Emilio Largo. 

Μετά την ταινία τα ίχνη του ρολογιού χάθηκαν και ξαναβρέθηκε μόλις πρόσφατα. Σύμφωνα με το Reuters ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του το αγόρασε από ένα παζάρι έναντι… 25 λιρών.

Πριν λίγες ημέρες  Η διάσημη λευκή Lotus Esprit που γινόταν και υποβρύχιο στη ταινία “Ο κατάσκοπος που με αγάπησε” του James Bond, ανακοινώθηκε ότι θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Auctions τον Σεπτέμβριο στο Λονδίνο.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε από την Perry Oceanographic και τότε κόστισε κοντά στις 77.000 ευρώ (σημερινή αξία κοντά στις 385.000 ευρώ).

Επίσης στις 17 Απριλίου είχε δημοπρατηθεί ένα σπάνιο ουίσκι, κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με την ταινία Dr. No, και φέρει τις υπογραφές των σημερινών πρωταγωνιστών του Bond, Daniel Craig και Javier Bardem.

Φέτος, ήταν η χρονιά όπου ο θρυλικός πράκτορας 007, έσβησε το 50ό του κεράκι, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το Skyfall, πούλησε περισσότερα εισιτήρια από ότι κάθε άλλη ταινία του Bond.

Έτσι, ο Ken Grier, ιδιοκτήτης του Macallan αποφάσισε: “Μιας και το συγκεκριμένο μπουκάλι εμφανίστηκε στο Skyfall και είχε τέτοια απήχηση από το κοινό, θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τις ταινίες του James Bond. Μια καλή αρχή είναι η δημοπρασία της συγκεκριμένης φιάλης”.

Κατά καιρούς βέβαια έχουν δημοπρατηθεί πολλά ακόμα από τα...αγαπημένα gadget και αντικείμενα του πιο διάσημου πράκτορα στον κόσμο, ενώ μελλοντικά και αφού για μία ακόμα φορά κατάφερε να γλυτώσει από του χάρου τα δόντια στο SKYFALL - ένας Bond δεν πεθαίνει ποτέ άλλωστε - αναμένεται να δούμε αρκετά ακόμα από αυτά στα χέρια των απανταχού συλλεκτών, αλλά και θαυμαστών του.