Όλα τα βλέμματα στο Άσκοτ

Σήμερα ήταν η  ημέρα έναρξης των περίφημων βασιλικών ιπποδρομίων του Άσκοτ- ίσως το μεγαλύτερο κοινωνικό και αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τους Βρετανούς.

 Όπως κάθε χρόνο, εκτός από τα άλογα,  την παράσταση κλέβουν οι κυρίες  με τα ιδιαίτερα καπέλα τους. 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και άλλες κυρίες της υψηλής κοινωνίας έδωσαν το "παρών" στα εγκαίνια και τράβηξαν επάνω (στα καπέλα)τους τα φλας των φωτογράφων. Φέτος όμως- ευτυχώς ή δυστυχώς- δεν παρατηρήθηκαν τα "έκτροπα" περασμένων ετών καθώς, τον Ιανουάριο του 2012 οι διοργανωτές θέσπισαν πολύ αυστηρότερο κώδικα ντυσίματος, με σκοπό την αποκατάσταση της επισημότητας στο Άσκοτ.

 Το νέο dress code αποθαρρύνει τα "αποκαλυπτικά ντυσίματα" και τα "προκλητικά καπελίνα" στις κυρίες, ενώ οι άνδρες πρέπει να φορούν καπέλο για να συνοδεύσει πρωινό κοστούμι τους, στους χώρους των επισήμων. Οι κύριοι- συνήθως- φορούν το κλασσικό ημίψηλο, ωτόσο, πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις... 

Για τους υπόλοιπους απλούς θεατές της εξέδρας ωστόσο, ο κώδικας είναι πιο επιεικής. Τα διακριτικά καπελίνα επιτρέπονται εδώ, αλλά όπως και να’ χει το καπέλο, πρέπει να φοριέται συνέχεια. Επίσης δεν επιτρέπονται τα στράπλες φορέματα και τα τιραντάκια.