15 εκατ. ευρώ για ένα τριήμερο πάρτι με… τον Μίκυ

Ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας ξόδεψε στα τέλη του Μαΐου ένα ποσό ύψους 15 εκατ. ευρώ στη Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού για μια τριήμερη παραμονή του εκεί, αφού έκλεισε ατραξιόν και θεάματα προς τέρψη αποκλειστικά του ίδιου και των περίπου 60 προσκεκλημένων του, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Ο πρίγκιπας Φαχντ αλ Σαούντ πέρασε τρεις ημέρες στη Ευροντίσνευ ,  από την 22α ως την 24η Μαΐου του, για να γιορτάσει το γεγονός ότι πήρε το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο. 

Κατά την διάρκεια της παραμονής του, ο πρίγκιπας εξασφάλισε "αποκλειστική πρόσβαση" σε διάφορους χώρους, που είχαν κλείσει μόνο για αυτόν και τους 60 καλεσμένους του όταν και για όσο επιθυμούσε ενώ διοργανώθηκαν αποκλειστικά για αυτόν και τους προσκεκλημένους του ειδικά θεάματα, με χαρακτήρες του Ντίσνεϊ που "σπάνια εμφανίζονται". 

Τα 15 εκατ. ευρώ που δαπάνησε ο πρίγκιπας είναι πάντως μια σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα έσοδα του πάρκου—το 2012 είχε κύκλο εργασιών 1,324 δισεκατ. ευρώ, αλλά παρ' όλ' αυτά υπέστη καθαρή ζημία 85,6 εκατ. ευρώ.