Η Αλ Κάιντα ιδρύει τμήμα παραπόνων (!)

"Όποιος έχει παράπονο από το Ισλαμικό καθεστώς... ας μας γράψει". Αυτό αναφέρει η Αλ Κάιντα ανακοινώνοντας ότι ιδρύει τμήμα παραπόνων για όποιον το επιθυμεί! Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι είναι ανοικτή στα παράπονα οποιουδήποτε και όχι απλώς υψηλόβαθμων στελεχών της, είτε "αυτός είναι Εμίρης ή απλός στρατιώτης".

Όπως ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, τα παράπονα θα πρέπει να κατατίθενται γραπτά και να είναι λεπτομερειακά αιτιολογημένα.

Υπόσχεται δε οποιεσδήποτε παραλείψεις αλλά κυρίως καταχρήσεις να οδηγηθούν σε κρίση από τη δικαιοσύνη... τη Σαρία βέβαια!

Την ανακοίνωση έκανε το παρακλάδι της Αλ Κάιντα "Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Αλ Σαμ", που δραστηριοποιείται κυρίως στη Συρία και το Λίβανο.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η Αλ Κάιντα έχει πολλάκις κατηγορηθεί για την τεράστια γραφειοκρατία (!), που επικρατεί στους κόλπους της. Μάλιστα λέγεται πως κατά την έφοδο που σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν, οι στρατιώτες των αμερικανικών δυνάμεων πήραν τεράστιους όγκους χαρτιών και φακέλων στους οποίους περιεχόταν αλληλογραφία με παρακλάδια της οργάνωσης που ήλεγχε.