Παράνομο delivery KFC στη… Γάζα από την Αίγυπτο

Οι εθισμένοι στο junk-food πεινασμένοι κάτοικοι της Γάζας τώρα μπορούν να παραγγέλνουν  τα αγαπημένα στους κοτόπουλα Kentucky Fried Chicken, χάρη σε μία νέα υπηρεσία του... λαθρεμπορίου, που φέρνει την παραγγελία από την Αίγυπτο μέσω ενός δικτύου υπόγειων σηράγγων. 

Βέβαια, η παραγγελία του γρήγορου φαγητού δεν φτάνει  "γρήγορα" , καθώς η διαδικασία παράδοσης είναι περίπλοκη. Ο κάτοικος της Γάζας παραγγέλνει με διεθνή κλήση, στέλνει έμβασμα από κατάστημα της αλυσίδας στο Ελ Αρίς στο Σινά , ένας αιγύπτιος ταξιτζής μεταφέρει το “πακέτο”   στο πέρασμα της Ράφα, από κει λαθρέμποροι το περνούν μέσα από τα υπόγεια τούνελ, ένας ταξιτζής από τη Γάζα το  παραδίδει  στο γραφείο του “εγκέφαλου” της επιχείρησης και στη συνέχεια άλλοι... υπάλληλοι  μεταφέρουν το κοτόπουλο και τις πατάτες στον τελικό του προορισμό.

“Τελευταία ευκαιρία να παραγγείλετε για την Πέμπτη, είναι Τετάρτη το βράδυ”, λέει η εταιρεία παράδοσης Yamama,  στη σελίδα της στο Facebook. Και,φυσικά, όλη η παραπάνω διαδικασία δεν γίνεται μόνο για μία παραγγελία αλλά η διανομή αφορά τριάντα η σαράντα παραγγελίες που μαζεύει η εταιρία και τις αποστέλλει μαζικά.

Το κόστος της εκάστοτε παραγγελίας για τη Γάζα φυσικά είναι το διπλάσιο από αυτό στο κατάστημα του Ελ Αρίς, καθώς το λογαριασμό “φουσκώνουν” τα έξοδα κίνησης! Αλλά, παρά το γεγονός ότι 20 κομμάτια κοτόπουλου και μια μερίδα πατάτες κοστίζουν στους κατοίκους της Γάζας περίπου 27 δολάρια, περισσότερα από 100 γεύματα έχουν παραδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορα σημεία της αποκλεισμένης παλαιστινιακής περιοχής.