Μεταλλωρύχος της Χιλής ο Αντόνιο Μπαντέρας

Πριν τρία χρόνια, τα βλέμματα του πλανήτη είχαν στραφεί επί 69 ημέρες στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, όπου 33 μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν και επέζησαν σε τραγικές συνθήκες εκατοντάδες μέτρα κάτω από τη Γη.

 

Η μοναδική ιστορία επιβίωσης και διάσωσής τους ήταν φυσικό ότι θα γινόταν ταινία. Η επίσημη εκδοχή του δυστυχήματος και όλων όσων ακολούθησαν ονομάζεται “33” και σε αυτή θα πρωταγωνιστεί-εκτός των άλλων- ο διάσημος ισπανόφωνος ηθοποιός, Αντόνιο Μπαντέρας.

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός θα υποδυθεί τον Μάριο Σεπουλβέδα, τον εμβληματικό μεταλλωρύχο που έγινε το “πρόσωπο” των 33 από τα αισιόδοξα βίντεο που έστελνε στην επιφάνεια, κερδίζοντας μάλιστα το παρατσούκλι “Σούπερ-Μάριο”.

Ο συνεργάτης του Αλμοδόβαρ, μαζί με τον επίσης Ισπανόφωνο Ροδρίγο Σαντόρο των "300" και τον Μάρτιν Σιν θα πρωταγωνιστούν στην ταινία που θα σκηνοθετήσει η Πατρίσια Ρίγκεν, με τίτλο "Οι 33".

Μάλιστα, για ένα ρόλο στην ταινία- που σίγουρα θα σπάσει ταμεία- ενδιαφέρθηκε μέχρι και η εταιρεία του Μπραντ Πιτ, αλλά ο μελαχροινός λατίνος Μπαντέρας, επικράτησε.