Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στη Βόρειο Κορέα και ο όροφος “φάντασμα”

Μπορεί η Βόρεια Κορέα να μονοπωλεί τελευταία το δημόσιο ενδιαφέρον, ωστόσο λίγα είναι γνωστά για το τι πραγματικά συμβαίνει στο μυστικοπαθές αυτό κράτος. Για το λόγο αυτό, το Business Insider, κάνει μία ανασκόπηση για το τι συμβαίνει με το "μυστήριο" πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου Yanggakdo στην Πιονγκγιάνγκ.

Το Yanggakdo είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Βόρειας Κορέας και παράλληλα το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της χώρας που υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα. Όμως, ένα πέπλο μυστηρίου κρύβεται μέσα στο επιβλητικό κτίσμα...

Ο πέμπτος όροφος του ξενοδοχείου παραλείπεται από τον πίνακα του ασανσέρ, ωστόσο συνδέεται με τα κλιμακοστάσια, αλλά δεν επιτρέπεται η είσοδος στους επισκέπτες. Ο συνεργάτης όμως, του Business Insider, Calvin Sun, τόλμησε να περιηγηθεί στον "απαγορευμένο" όροφο και να τον καταγράψει με μία κάμερα που πέρασε λαθραία από το τελωνείο.

Τελικά, το μη καταχωρημένο επίπεδο πιθανότατα αποτελεί χώρο συνάντησης των μελών του Κόμματος, όπου παρακολουθούν τα δωμάτια του ξενοδοχείου με κάμερες και κοριούς. Το πρόβλημα πάντως είναι ότι, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος λόγω του πυκνού πέπλου μυστηρίου που καλύπτει τη Βόρειο Κορέα.