Κυνήγησε τον έρωτα και βρέθηκε… όμηρος

Ο Γουόρεν Ρόντγουελ είναι ο χαρακτηριστικός τύπος ανθρώπου που του αρέσει η περιπέτεια. Με καταγωγή από την Αυστραλία και πενήντα ετών σήμερα, πρώην επαγγελματίας στρατιώτης, ο Γουόρεν αυτοχαρακτηρίζεται ως "νομάδας του κόσμου" και έχει γυρίσει σε πολλές χώρες του πλανήτη-μεταξύ αυτών η Μογγολία, η Ουρουγουάη, η Ταιλάνδη, η Τσεχία, η Καμπότζη η Χιλή, η Αργεντινή, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα. Κατά τις συνεχείς του μετακινήσεις ο Ρόντγουελ, που συνήθως διδάσκει αγγλική γλώσσα για τα προς το ζην, έχει αρκετούς οπαδούς στο διαδίκτυο που παρακολουθούν τις περιπέτειές του μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας αλλά και του λογαριασμού του στο Twitter.

Σε κάποια από τις διαδικτυακές του αναζητήσεις, συνάντησε κάποια στιγμή τον έρωτα της ζωής του, μια Φιλιππινέζα 25 χρόνια μικρότερή του. Ο έρωτάς του τον οδήγησε στην απόφαση να ταξιδέψει και να εγκατασταθεί στο Mindanao, μια από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές στον κόσμο για πολίτες δυτικών κρατών. Η διαβόητη για την εγκληματικότητά, τις απαγωγές και τις ληστείες περιοχή, συμπεριλαμβάνεται στις λίστες όλων σχεδόν των κρατών του κόσμου, ως κατεξοχήν μέρος προς αποφυγή. Ο περιπετειώδης άνδρας, αγνοώντας τις σχετικές συστάσεις, θα εγκατασταθεί εκεί το καλοκαίρι του 2011. Έξι μόλις μήνες μετά το γάμο του, παγιδεύεται σε ενέδρα ένοπλων τρομοκρατών που ήταν ντυμένοι ως αστυνομικοί και απάγεται. Η ομάδα απαγωγής ζητά 2 εκατομμύρια δολάρια λύτρα για την απελευθέρωσή του. Και όλα αυτά στις Φιλιππίνες, μια χώρα που δε φημίζεται πάντα για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών που ακολουθούνται.

Ως αποτέλεσμα, οι διαπραγματεύσεις αργούν απελπιστικά –και επικίνδυνα, η αυστραλιανή κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος απέναντι στα ΜΜΕ για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, ο καιρός περνά και εκφράζονται ανησυχίες για τη ζωή του ανήσυχου Αυστραλού, ενώ παράλληλα οι αρχές σχεδιάζουν επιχείρηση διάσωσής του. Εν τω μεταξύ, ο όμηρος εμφανίζεται τα Χριστούγεννα σε ένα βίντεο αναρτημένο στο youtube, εμφανώς απογοητευμένος και εξαντλημένος, δηλώνοντας πως δεν τρέφει πλέον ελπίδες για τη ζωή του. Επρόκειτο για ένα τέχνασμα των απαγωγέων, ώστε να δοθεί περαιτέρω δημοσιότητα στο θέμα και να αποσπάσουν ακόμα περισσότερα χρήματα. Μετά από 15 μήνες συνεχούς φόβου αποκεφαλισμού ή εκτέλεσής του, ήταν επόμενο η ψυχολογική του κατάσταση να είναι άθλια.

Πριν από ένα μήνα περίπου, η πρώην σύζυγος του Ρόντγουελ μαζί με συγγενείς του, επικοινώνησαν με τους δράστες και μετά από διαπραγματεύσεις περιόρισαν τα λύτρα στο 1/10 της αρχικής τιμής. Έριξαν μια τσάντα με τα χρήματα σε ένα συγκεκριμένο μέρος όπως τους ζητήθηκε…Λίγες μέρες αργότερα, ο εμφανώς καταβεβλημένος Ρόντγουελ εντοπίστηκε να πλέει μόνος σε ένα ποτάμι μέσα σε μια βάρκα. Μετά το πέρας της περιπέτειάς του, αρνήθηκε να επανασυνδεθεί τόσο με τη Φιλιππινέζα σύζυγό του όσο και με την πρώην γυναίκα του. Το πιθανότερο είναι να ανυπομονούσε να επιστρέψει στον προηγούμενο τρόπο ζωής του…