Στο σφυρί το Νόμπελ για την ανακάλυψη της δομής του DNA

Ένα από τα τρία Νόμπελ που απονεμήθηκαν για την ανακάλυψη της δομής του DNA πριν από 60 χρόνια , με το όνομα του Βρετανού βιολόγου Φράνσις Κρικ, βγαίνει σε δημοπρασία στις ΗΠΑ, καθώς η οικογένεια του αποφάσισε ότι "έμεινε φυλαγμένο πολύ καιρό".

Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στη Νέα Υόρκη. Η αρχική τιμή του διπλώματος και του μεταλλίου Νόμπελ εκτιμήθηκε στο ποσό των $500000 ενώ, οι υπεύθυνοι του οίκου Heritage Auctions , εκτιμούν ότι  η τελική τιμή μπορεί να φτάσει τα $5 εκατ.

Επίσης στον ίδιο πλειστηριασμό θα δημοπρατηθούν η ποδιά εργαστηρίου, τα βιβλία και τα ημερολόγια του Κρικ. Σε ξεχωριστή δημοπρασία από τον οίκο Christie's θα βγει επίσης μια επιστολή στην οποία ο 33χρονος τότε επιστήμονας εξηγούσε στον 12χρονο γιο του την ανακάλυψή του.

Η οικογένεια του Νομπελίστα βιολόγου ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαθέσει ένα μέρος των χρημάτων για την χρηματοδότηση των επιστημονικών ερευνητικών κέντρων.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τα εγκαίνια του Ιδρύματος "Φράνσις Κρικ" στο Λονδίνο το 2015, καθώς και στο Ινστιτούτο Salk της Καλιφόρνια, στο οποίο εργάστηκε ο βιολόγος μετά την μετακόμισή του στις ΗΠΑ σε ηλικία 60 ετών.